Laatste nieuws

ANTWERP CLASSIC SALON 2018

Alle nieuwsberichten / Alle reportages / 26 maart 2018

Historische Le Mans wagens, 70 jaar Citroën 2CV en 70 jaar Porsche 356. De aankondiging daarvan was voldoende om gehoor te geven aan een uitnodiging om af te reizen naar Antwerpen om de 41ste editie van de Classic Salon aldaar mee te maken.

Uiteraard niet alleen voor deze deeltentoonstellingen maar ook voor het aanbod van onderdelen, boeken, auto’s en andere attributen waar de autoliefhebber blij van wordt. Als eerste was er een hal met goed verzorgde clubstands. Natuurlijk lieten de clubs zich niet kennen en zorgden ervoor dat er toppers op hun stand stonden in een mooie setting. In deze hal ook de overzichten van de 70-jarigen. Die hadden wat ons betreft wat uitgebreider gemogen maar het was een beetje woekeren met de ruimte. Chapeau voor de clubs die hier de 2CV en de 356 in de spotlights plaatsten. Leuk voor de Nederlandse bezoekers, de Daf-club attendeerde eenieder erop dat het 60 jaar geleden was dat de 600 zestig jaar geleden het levenslicht zag.

Het aanbod van klassieke wagens was zeer divers. Het gaat te ver om het allemaal te noemen, maar enkele auto’s zijn ons zeker bij gebleven. Zoals en heel aardige Fiat 2300S, met wat veel Abarth aanduidingen erop geplakt maar die kunnen eraf natuurlijk. Om bij het merk te blijven: ook een 1200 Coupe Pininfarina viel op. Hij was erg mooi en werd een prijswinnaar van het concours. Onze belangstelling had ook een fraaie TVR Cerbera, de supercar uit Blackpool met de eigen TVR V8.

Ons oog viel ook op een aantal uit de USA geïmporteerde hobbyprojecten zoals een Triumph TR4 en enkele MG B’s. Interesse in een Porsche voor de hobby? De keuze was reuze. Van 356 tot en met 911, een enkele 928 maar ook enkele 924-944 modellen.

Boeken, folders, miniaturen? Er was een ruim aanbod. We hebben ook nog effe lekker gerommeld in stapels onderdelen en weer wat gevonden wat we kunnen gebruiken. In de laatste hal die we aandeden, bezochten we de Le Mans tentoonstelling. De vooroorlogse deelnemers konden ons het meest bekoren vooral de Lagonda Team Cars. Ook in deze hal enkele stands van evenementenorganisatoren zoals de vrienden van de Coppa Classic Days waar we in juni weer bij zijn en het Antwerp Concours dat in september altijd in de agenda staat, dit jaar met als themamerk Maserati!

TEKST & FOTO’s Tiny Verhoeven


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Lezersreis Pyreneeën, 12- 17 juni of 19 -24 juni

Volgend bericht

Winter Trial 2018: het venijn zat in de staart
Uitgelicht

Lezersreis Pyreneeën, 12- 17 juni of 19 -24 juni

Rijden over uitdagende stuurmanswegen, daar gaat het vooral om bij deze roadtrip door de Frans en Spaanse Pyreneeën. Deze...

26 March 2018

Webdevelopment