Laatste nieuws

British Race Festival, don’t miss it!

Alle nieuwsberichten / 9 mei 2018

Twee dagen volgepakt met een grote verscheidenheid aan races en auto’s, dat is het British Race Festival op Circuit Zandvoort. Het heeft plaats op 8 en 9 juli en wordt geflankeerd door de Vintage Revival en de Louwman Exclusive Fandagen.

Onder de noemer ‘Vintage Revival Zandvoort’ presenteert het programma van dit drukbezette weekeinde demo’s van vooroorlogse auto’s. Reken erop Bentley’s, Riley’s, MG’s, Alvis’en en Bugatti langs te zien ronken. De Louwman Exclusive Fandagen zijn een nieuw element van dit weekeinde, waarbij alle aandacht uiteraard uitgaat gaat naar Britse topmerken als McLaren, Bentley, Rolls-Royce, Morgan en TVR.

Het raceprogramma is even afwisselend als competitief. De Donald Healey Memorial Trophy is een race voor onder meer de Austin Healey 100/6 en 3000. De organisatie verwacht circa 25 Healey’s, inclusief Nederlandse afvaardiging van de Dutch Healey Competitions.  ‘Close racing’ is gegarandeerd bij de races van de Ginetta GT5 Challenge, met een startveld vol Ginetta’s G40 GT5. ‘Owner Driver Mechanic’ is een raceserie voor pre-war sportscars. Dat wordt een uniek gezicht: een veld met merken als Frazer Nash, Lagonda en Talbot Lago door de Tarzanbocht!

Het Jaguar Saloon & GT Championship komt terug, met aan de start modellen zoals de XJS, XJR en XJ12 Coupe. Ook de merkenclubs zullen niet ontbreken, ze zullen hun gekoesterde auto’s tonen en demonstreren op het circuit. Er staan ook twee parades door Zandvoort op het programma, een met enkel Austin Healey’s en op zondagmiddag een voor ‘All British Cars’.

Last but not least laat het British Race Festival de droom van veel eigenaren van een Britse auto uitkomen: zelf rijden op het circuit! Het kan tijdens de ‘vrij rijden sessies’ op zaterdag en zondag. Tijdens het festival is het mogelijk om op zondag 9 juli op het circuit mee te rijden in de pre-war auto’s van de Vintage Revival Zandvoort op het circuit. De sessies duren ongeveer een kwartier. De inzet van deze auto’s is belangeloos, de opbrengsten worden beschikbaar gesteld aan een goed doel, Fight Cancer. De kosten per persoon per sessie bedragen 50,00 euro.

Een dagkaart voor het British Race Festival, inclusief de Louwman Exclusive Fandays, kost 15 euro in de voorverkoop. Voor 25 euro heeft men het hele weekend toegang. Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via de websites van het circuit Zandvoort en van het British Race Festival.

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

VW UP GTI, een overdekte stadskart

Volgend bericht

Schitterende Zilverpijlen naar Louwman Museum
Uitgelicht

VW UP GTI, een overdekte stadskart

Hij riep meteen herinneringen op aan lang geleden, toen ik voor het eerst in een Mini Cooper S reed. Zo veel pret, in zo’n...

8 May 2018

Webdevelopment