Laatste nieuws

Collectie Fords van Den Hartogh te koop

Alle nieuwsberichten / Alle reportages / 12 april 2018

De complete collectie van het Den Hartogh Ford Musuem in Hillegom wordt verkocht. Bonhams gaat de collectie veilen, op zaterdag 23 juni, in het museum zelf. Alle kavels worden zonder minimumprijs aangeboden.

De collectie wordt gezien als een van de grootste en belangrijkste verzamelingen Fords in de wereld en geeft een prachtig en vrijwel volledig overzicht van alle modellen. De collectie bevat de modellen A, B en C, model T, een ijscowagen, ambulances en brandweerauto’s. De totale privécollectie bevat meer dan 200 Fords en Lincolns en ruim 50 motorfietsen.

De collectie is samengesteld door Piet den Hartogh, die zijn eerste Ford kocht in 1956. Piet’s liefde voor het merk Ford was al op zeer jonge leeftijd ontstaan.  In de tijd dat het transportbedrijf van zijn vader overging van het gebruik van schepen en paard en wagen naar moderne transportmiddelen, waren dit vrachtwagens van het merk Ford. Deze trucks lieten een onvergetelijke indruk achter op Piet.

De collectie van Piet den Hartogh groeide in snel tempo. Piet zocht naar exemplaren van alle bestaande Fordmodellen, variërend van een model A uit 1903, modellen T uit de jaren ’20, tot aan moderne campers en zelfs een Ford sneeuwscooter van de Canadese politie. Piet’s echtgenote inspireerde hem in 1990 om de collectie om te vormen tot een echt museum, zodat zijn liefde en passie voor Fords gedeeld kon worden met liefhebbers over de hele wereld. Gedurende ruim 20 jaar was de collectie een ‘must-see’ voor menige autoliefhebber.

Een dergelijke bijzondere collectie behoeft ook een enorme toewijding. Piet’s dochter Greske was jarenlang verantwoordelijk voor het museum, maar de familie heeft nu besloten de bijzondere collectie te delen met de vele Ford-liefhebbers over de gehele wereld. Op deze manier zullen alle auto’s weer de volle aandacht en liefde krijgen die ze verdienen.

Rupert Banner, Bonhams Group Head of Motoring, geeft als commentaar: ‘’Dit is een zeer bijzondere en uitzonderlijke collectie. Bonhams is er trots op dat we deze veiling voor de familie mogen organiseren. De Den Hartogh collectie is legendarisch en bekend in heel Europa, het is jarenlang een waar pelgrimsoord geweest voor Ford-liefhebbers. De veiling zal plaatsvinden in het museum, de plaats waar de collectie ruim 20 jaar, met veel liefde is gehuisvest en gekoesterd. Alle aangeboden auto’s zullen verkocht worden en worden zonder limiet geveild. Dit betekent dat de klassieke autoliefhebber en de Ford liefhebber in het bijzonder, de kans krijgt zijn eigen stuk Ford autohistorie aan te kopen op deze veiling.’’


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Aston Martin Vantage: uitdagende schoonheid

Volgend bericht

Alfa Romeo Stelvio Q: op eenzame hoogte
Uitgelicht

Aston Martin Vantage: uitdagende schoonheid

Met de Vantage heeft Aston Martin een illustere naam hoog te houden. De nieuwe verzet de bakens fors. Hij is meer een volbloed...

11 April 2018

Webdevelopment