Laatste nieuws

Ferrari hoofdthema InterClassics 2017

Alle nieuwsberichten / 5 augustus 2016

InterClassics 2017

Alvast voor de agenda: InterClassics 2017. Deze keer is het thema 70 jaar Ferrari, met ondermeer een expositie van 20 exemplaren, waaronder een echte 250 GT SWB Competizione. Bezoekers mogen ook rekenen op een 166 MM, een F40 en natuurlijk de Testarossa.

Ook Facel Vega zal een thema zijn op de Maastrichte autoshow. Facel directeur en oprichter Jean Daninos beschouwde de Facel Vega HK 500 als de beste Facel ooit gebouwd. De indrukwekkende bolide haalde gemakkelijk 240 km per uur en was daarmee lange tijd de snelste productieauto (vier personen) ter wereld. Goedkoop waren de auto’s niet, maar het interieur was vaak vorstelijk en de glimmende carrosseriedetails waren altijd van roestvrij staal. En evenals de eerste Facel, de FV1 uit 1954, bevatte ook deze de betrouwbare V8 motor van Chrysler. Het luxe Franse automerk ging in 1964 failliet, maar doet bij liefhebbers het hart nog steeds sneller kloppen. In samenwerking met Amicale Facel Nederland een tiental unieke exemplaren worden gepresenteerd.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane

Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).

Vorig bericht

Voor die snelle dingen naar......

Volgend bericht

‘De tijd dat de autowereld alleen voor mannen was, is er niet meer’
Uitgelicht

Voor die snelle dingen naar......

Samen met broer Sam heeft Fred van Lingen een forse bijdrage geleverd aan de populariteit van Alfa Romeo in Nederland....

5 August 2016

Webdevelopment