Laatste nieuws

Genieten in ‘La Douce France’

Reisprogramma 2017 / Reizen / 10 april 2017

Fruits de mer eten en Sancerre drinken aan de Atlantische Oceaan, wikken en wegen of je wel of niet een Petrus gaat kopen bij het chateau zelf, de geur opsnuiven van lavendel, genieten van dromerige dorpjes en dwalen door imponerende kastelen. La Douce France is een nieuwe lezersreis van Octane Magazine, georganiseerd met Petrol & Wine. Data: van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 oktober. 

La Douce France is een zoete roadtrip door het midden en westen van Frankrijk, langs de Loire met zijn vele kastelen, door de wijnstreken rondom Bordeaux, door de Dordogne en Perigord, langs plekken die je volledig doen begrijpen waarom dit land een inspiratie is geweest voor de uitdrukking ‘Leven als een god in Frankrijk’.

La Douce France bevat veel Wine in het begin, het routeboek leidt de deelnemers door de belangrijkste wijngebieden en langs heel veel dorpjes en châteaux waarvan je de namen misschien weleens is op een ‘mooie fles’ hebt gezien. Later gaat Petrol een grotere rol spelen, want zoals altijd bevat ook deze reis fraaie stuurmanswegen.

DAG 1, zaterdag 7 oktober
We verzamelen net onder Parijs.
Het starthotel fungeert geregeld als start- of finishlocatie van diverse rally’s.
Er is goede parkeergelegenheid en het beschikt over een uitstekend restaurant waar we het welkomstdiner zullen gebruiken.

DAG 2, zondag 8 oktober
In het gebied rondom de Loire zijn maar liefst 140 kastelen te vinden. De Franse adel bouwde zijn zomerverblijven het liefst rondom deze rivier met zijn fraaie landschappen, genoeglijke dorpen en fruitige, witte kwaliteitswijnen als de Sancerre, Muscadet en Pouilly-Fumé. Het is onmogelijk alle kastelen te zien, maar onze route leidt langs de mooiste en
belangrijkste, van Sully-Sur-Loire ten oosten van Orléans tot en met kasteel Chenonceau.
Hij brengt je ook naar de grotten waar de koks van de adellijke families hun champignons haalden en waar de rupsen werden gekweekt die de zijde voor hun garderobes leverden.
De kastelenroute beslaat in totaal 240 kilometer, dus er is genoeg tijd voor een uitgebreide lunch en een bezoek aan een of meerdere kastelen.
Mocht de lunch te lang hebben geduurd: je kunt de mooiste kastelen ook zien – echter in miniatuur – door het park Mini Chateaux te bezoeken.
Overnachting in een hotel dat in de rotsen is uitgehakt en uitkijkt over de Loire.

DAG 3, maandag 9 oktober
We nemen nog geen afscheid van de Loire, maar volgen zijn rustig kabbelende water langs de oevers, tot aan Saumur, van veraf te herkennen aan het witte kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Daar nemen we afscheid van de Loire, maar nog niet van de vele kastelen, en rijden zuidoostwaarts naar de Baai van Aiguillon, waar we overnachten op het Ile de Re, beroemd om zijn 2200 uren zon per jaar (evenveel zelfs als de Côte d’Azur).
Wees gerust, er hoeft niet gevaren te worden, het eilandje is met de auto te bereiken via een drie kilometer lange zeebrug die begint iets ten noorden van La Rochelle, met 3500 plaatsen de grootste jachthaven aan de Europese zijde van de Atlantische Oceaan.

DAG 4, dinsdag 10 oktober
Langs de kust van de Atlantische Oceaan naar het zuiden om vanuit Royan met een veerdienst de monding van de Dordogne over te steken. Daarna zijn we in het hart van het wijngebied
Bordeaux, met zijn vele châteaux en schilderachtige dorpjes, met plaatsnamen die je doen denken dat je over de wijnkaart van een sterrenrestaurant rijdt: Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint Julien, Margaux, er komt de komende dagen geen eind aan.
We slaan onze tenten op aan het Bassin d’Arachon, bekend om het Dune du Pilat, een 500 lang en 107 meter hoog duin, het hoogste van Europa. Op wandelafstand
daar vandaan overnachten we.

Dag 5, woensdag 11 oktober
Na een nacht waarin we in slaap zijn gewiegd door het geluid van de golven, en wellicht extra goed hebben geslapen door de mooie wijnen, verkennen we de wijngaarden ten oosten van Bordeaux. Reken op nog meer beroemde namen, bekend van de beter wijnkaarten, zoals Sauternes, Saint-Émilion, Pomerol en Petrus, de koning der wijnen. Daarna wenden we de steven noordwaarts naar de Perigord, beroemd om zijn truffels en ganzenlever. Aan het einde van de dag komen we aan in een hotel bij een prachtige oude watermolen.

Dag 6, donderdag 12 oktober
Verder noordwaarts, door de Perigord en de Marais Poitevin, een vergeten maar prachtig moerasgebied ten zuidwesten van Poitiers. Het is vooral heel erg groen en wordt doorsneden door talloze waterlopen, waar gondeliers je gaarne meenemen door het gebied, bij voorkeur van uit La Garette, want dat is het minst toeristisch en het meest waterrijk. We slapen in een kasteel, gelegen op een groot landgoed met uitzicht op het Loiredal.

Dag 7, vrijdag 13 oktober
Een laatste etappedag die ons naar het noorden van Frankrijk brengt, opnieuw naar de kust, ditmaal naar die van Normandië. We rijden via Le Mont Saint Michel en er is gelegenheid Omaha Beach te bezoeken, de plek waar de geallieerden in de tweede wereldoorlog landden en de bevrijding begon. Overnachting in een klein en zeer sfeervolle hotel, een uitgelezen plek om deze even sfeervolle reis af te sluiten.

DE KOSTEN
De prijs van deze zevendaagse roadtrip door minder bekende streken van Frankrijk bedraagt € 5.955,= per equipe van twee personen, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer.

In de prijs zijn begrepen:
zeven hotelovernachtingen in uitstekende, luxe vier of vijf sterrenhotels
de ontbijten
de uitgebreide diners
de wijnen tijdens de diners
een wijnproeverij plus een lunch
een gedetailleerd routeboek met voor elke dag een koffie- en lunchlocatie plus informatie over de streken waar we doorheen rijden
persoonlijke begeleiding door Petrol&Wine

De toeslag voor een eenpersoonskamer wordt op aanvraag berekend.Niet inbegrepen zijn de brandstof, de overige lunches, tol, individuele drankjes en een eventuele reis- en annuleringsverzekering.

Heb je interesse in deze roadtrip die van 7 tot en met 13 oktober wordt gereden, mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl voor het volledige programma en het deelnameformulier.
Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dagafstanden liggen tussen de 225 en 350 kilometer.

Er is plaats voor 15 equipes (30 personen).
Vragen? Bel met Hetty Louwaard op +31651126482.


Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Nieuwe uitdaging voor Bentley Boys  

Volgend bericht

A gentleman is someone who does not what he wants to do but what he should do
Uitgelicht

Nieuwe uitdaging voor Bentley Boys  

Er zijn 80 jaar verstreken sinds de laatste, originele Brooklands 500. Een Bentley-club laat hem nu herleven – in het zuiden...

10 April 2017

Webdevelopment