Laatste nieuws

Going East, lezersreis door acht landen

Alle nieuwsberichten / Reisprogramma 2017 / 5 maart 2017

Deze nieuwe roadtrip van Octane en Petrol & Wine laat de deelnemers kennismaken met maar liefst acht landen ten oosten van ons: Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk.
Het is een avontuurlijke reis die in het begin belangrijke culturele aspecten biedt. Ook het rijden over mooie wegen speelt als vanzelfsprekend een grote rol. Vooral de etappes door Kroatië, Slovenië en Oostenrijk zullen niet alleen mooi, maar ook uitdagend zijn.
De start is in Dresden van waaruit de route Tsjechië in gaat, door Saksisch Zwitserland, het berggebied dat vaak een strijdtoneel van de Winter Trial was.
Van daaruit gaan we Polen in, een land van uitgestrekte wouden en vooral akkers, met over-nachtingen in prachtige, met historie beladen steden als Wroclaw en Krakau, waar we twee nachten verblijven.
Er is gelegenheid voor diverse (optionele) excursies naar bijvoorbeeld de indrukwekkende zoutmijnen van Wieliczka, de schitterende binnenstad van Krakau, de fabriek van Schindler en de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau.
Vervolgens doorkruisen we de immense poesta’s van Hongarije en rijden we via Kroatië het bergachtige landschap van Slovenië in, om via de Vrsic pas met zijn 49 haarspeldbochten naar Oostenrijk te rijden, waarna we een mooie finale in het zuiden van Duitsland in petto hebben.

  

DAG 1, zondag 18 juni
Verzamelen in een fraai en gezellig hotel in de binnenstad van Dresden.

DAG 2, maandag 19 juni
Start van de eerste route die voor een groot deel door Tsjechië leidt en finisht in het Poolse Wroclaw, de door de tweede wereldoorlog geteisterde stad, die gelukkig indrukwekkend mooi is gerestaureerd. Vooral de beroemde centrale marktplaats is een wandeling waard. Die wandeling maken we ’s avonds dan ook van het hotel naar het restaurant dat aan het plein is gevestigd en waar voor ons een tafel is gereserveerd. We overnachten in een modern hotel in de binnenstad.

DAG 3, dinsdag 20 juni
Een route die ’s middags langs de vlak bij elkaar gelegen concentratiekampen Auschwitz en Birkenau leidt. In het programma hebben wij een georganiseerde rondleiding opgenomen. Dit onderdeel is geenszins verplicht. De dag eindigt in Krakau, een prachtige stad waar we voor twee nachten inchecken in mooi hotel met uitzicht over de fraaie Wisla rivier.

DAG 4, woensdag 21 juni
Een vrije dag. We bezichtigen gezamenlijk een van de beroemdste en oudste zoutmijnen ter wereld (op UNESCO erfgoedlijst) waarin zelfs een ondergrondse kathedraal is gevestigd.

  

DAG 5, donderdag 22 juni
We verlaten Polen en steken de grens over naar Slowakije. Via het Tatra gebergte rijden we naar het hotel dat een voormalige tempeliers vesting is. De sfeer van toen is er nog volop te proeven. Diner in het hotel.

DAG 6, vrijdag 23 juni
We vervolgen onze route door Slowakije, steken daarna de grens over naar Hongarije en  eindigen de dag in een mooi wine estate waarin ook een hotel is gevestigd.

DAG 7, zaterdag 24 juni
Vandaag rijden we door drie landen. We starten in Hongarije, doorkruisen een stuk Kroatië en eindigen in Slovenië. In Slovenië rijden we de prachtige Vrsic pas, met 1611 meter de hoogste van het land met maar liefst 49 haarspeldbochten.
Overnachting in een romantisch hotel, fraai gelegen op een eilandje in de Krka rivier.

DAG 8, zondag 25 juni
Op deze een na laatste etappedag rijden we door Slovenië en een deel van Oostenrijk. Finish aan de mooie Wörthersee, tijd om even te relaxen aan het heerlijke zwembad van het prachtige hotel.

DAG 9, maandag 26 juni
Finish en afscheidsdiner

De prijs van deze achtdaagse roadtrip door Duitsland, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk bedraagt €6.255,= per equipe van twee personen, op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dagafstanden liggen tussen de 275 en 350 kilometer.
Meld je tijdig aan, er is slechts plaats voor maximaal 15 equipes (30 personen).
Vragen? Bel gerust met Hetty Louwaard op +31651126482. Of mail naar hetty@petrol-and-wine.nl


Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Ton Roks werkte meer dan 25 jaar voor het blad Autovisie, waarvan een groot deel als hoofdredacteur. In november 2012 vervulde hij een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Alfa Romeo Stelvio, een snelle stijger

Volgend bericht

Peugeot 3008 Auto van het Jaar 2017
Uitgelicht

Alfa Romeo Stelvio, een snelle stijger

Eerste rij-indrukken met Alfa Romeo’s allereerste SUV in het Stelvio National Park. Hij mikt hoog, niet alleen in naam. Alfa...

5 March 2017

Webdevelopment