Laatste nieuws

Lezersreis Tour of Ireland, 11-18 september

Alle nieuwsberichten / Reisprogramma 2018 / 29 maart 2018

The Atlantic Way en de Ring of Kerry, schitterende wegen langs de Ierse kust, vormen de hoofdmoot van deze mooie roadtrip door prachtig Ierland.

De reis is zowel geschikt voor klassiekers als moderne (sport)wagens.

De 2017 Tour of Ireland is  door Videobird op film gezet, klik HIER om de korte film af te spelen.

De reis start op 11 september in Cherbourg, in het noordwesten van Frankrijk. Vanaf dat punt maken we met Irish Ferries de overtocht naar Rosslare in Ierland, waar we dinsdag rond het middaguur arriveren. Alle deelnemers komen op eigen gelegenheid naar de startplaats. Op maandag 17 september varen we vanaf Dublin terug naar Cherbourg.

 

Het globale programma

DAG 1, dinsdag 11 september
Verzamelen in het Franse Cherbourg, Irish Ferries vaart ons comfortabel over naar Rosslare aan de oostkust van Ierland.

DAG 2, woensdag 12 september
Na de ontscheping rijden we een korte eerste route, de rit eindigt in een geweldig hotel gelegen op de indrukwekkende kliffen van de een van de vele Bay’s.

ireland-3

DAG 3, donderdag 13 september
Het traject van dag 3 leidt voor een deel over de bekende Wild Atlanctic Way, de spectaculaire weg die over een lengte van 2.600 kilometer langs de gehele Atlantische kust loopt. Aan het einde van de dag checken we voor twee nachten in bij een sfeervol hotel vlakbij het gezellige dorp Kenmare.

DAG 4, vrijdag 14 september
Op deze dag zijn de prachtige Ring of Baera en de beroemde Ring of Kerry aan de beurt om verkend te worden.

 

DAG 5, zaterdag 15 september
Noordwaarts onder meer via de Gap of Dunloe en de zeer indrukwekkende Cliffs of Moher.  De dag eindigt aan de noord-westkust van Ierland.

ireland-27

DAG 6, zondag 16 september
Een fraaie route via Ierlands spectaculare Skyroad naar het oosten, overnachting in het leuke en bruisende Dublin.

DAG 6, maandag 17 september
De laatste dag. Aan het einde van de middag moet er in de haven van Dublin worden ingescheept op de ferry naar Cherbourg. Er is dus ruim de tijd om Dublin te verkennen, wat te shoppen en lekker te lunchen.

DAG 7, dinsdag 18 september
Aankomst in Cherbourg en individuele terugreis

Heb je interesse in deze Ierse roadtrip die van 11 tot en met 17 september 2018 wordt gereden en wil je het volledige programma ontvangen? Stuur dan een mailtje met je gegevens (naam, adres, telefoonnummer en met welke auto je eventueel wilt deelnemen) naar hetty@petrol-and-wine.

Bezoek je het weekend voorafgaand aan deze rally de Goodwood Revival en zou je ook graag aan de Ierse roadtrip meedoen? Laat het ons weten, we denken graag mee met het vinden en/of maken van een passend reisschema.

Meld je tijdig aan, er is slechts plaats voor maximaal 15 equipes (30 personen).
Vragen? Bel met Hetty Louwaard op +31651126482.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Kraantje Lek, oorspronkelijk hoogst illegaal

Volgend bericht

Een quotum voor de grote jongens wellicht, want zestien GT40's, dat hoeft echt niet
Uitgelicht

Kraantje Lek, oorspronkelijk hoogst illegaal

Een beroemde rit uit een ver verleden beleefde een wedergeboorte, geheel in sfeer van de man die hem tweemaal won: Maus...

27 March 2018

Webdevelopment