Laatste nieuws

Lichtgevende Abarth ‘Scorpion Skin’ voor KWF

Alle nieuwsberichten / 16 juli 2018

In samenwerking met Pablo Lücker introduceert Abarth de ‘Scorpion Skin’ editie exclusief in Nederland. De schorpioen staat symbool voor de Abarths, die ook klein, snel en krachtig zijn. Minder bekend is dat een schorpioen gemiddeld 16 keer in zijn leven vervelt en dat zijn huid licht geeft in het donker. Deze laatste eigenschap heeft Pablo Lücker geïnspireerd bij het creëren van deze ‘one-off art car’, waardoor zijn signature zelfs in het holst van de nacht zichtbaar is. Abarth veilt de speciale Scorpion Skin tijdens een evenement in oktober en steunt daarmee het KWF.

De Abarth ‘Scorpion Skin’ geeft licht in het donker wat hem tot een unieke verschijning maakt. De lak heeft een ‘scorpion touch’, deze is verrijkt met de lichtgevende kenmerken van schorpioenenhuid.

Momenteel lopen er diverse klinische studies om te kijken of het gif van de schorpioen gebruikt kan worden in de bestrijding van kanker. De ziekte kent vele slachtoffers, onder wie ook de oprichter Abarth, Carlo Abarth die in 1979 is overleden.

Abarth veilt de speciale Scorpion Skin tijdens een besloten evenement in oktober 2018 en steunt daarmee KWF kankerbestrijding. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van Abarth (www.abarth.nl/scorpion-skin) aanmelden voor updates over Abarth, Scorpion Skin en de veiling. Een video over de auto is hier te zien.

Jan Willem Forch, manager Werving KWF Kankerbestrijding: “Wij zetten ons dagelijks in om kanker terug te dringen, genezing te bevorderen en voor een betere kwaliteit van leven. Het verrichten van kankeronderzoek, waarin nieuwe technieken worden onderzocht, is hiervoor essentieel. Om dit te kunnen financieren, zijn we afhankelijk van giften en inzamelingsacties als deze. Met elkaar maken we het mogelijk om kanker te bestrijden.”

 

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Concours Het Loo, de uitslag

Volgend bericht

Carovana Romantica, een uniek evenement
Uitgelicht

Concours Het Loo, de uitslag

De zon scheen, de koetswerken schitterenden, de motoren ronkten en de camera's van Luuk van Kaathoven en Robbert Moree...

6 July 2018

Webdevelopment