Laatste nieuws

Lotus in het vizier op Wings & Wheels

Alle nieuwsberichten / Alle reportages / 11 mei 2017

De jubilerende Lotus Club Holland is druk doende om voor zijn 40-jarig bestaan zo veel mogelijk Lotus modellen naar de achtste editie van Wings & Wheels te krijgen.

Clive Chapman

Het Classic Team Lotus van Clive Chapman heeft beloofd op 26 augustus met een aantal Lotus Formule 1 wagens naar vliegveld Gilze-Rijen te komen voor een ongetwijfeld spectaculaire demonstratie.

De ex-Ben Pon Porsche 906 zal op Wings & Wheels te zien zijn. Op de foto zijn Herbert Müller en Willy Mairesse met een 906 op weg naar een overwinning in de Targa Florio van 1966.

De historische monoposto’s, die bij de twee eerste edities van Wings & Wheels aanwezig waren, zijn dit jaar terug op de baan, reken op actie met ongeveer 20 formulewagens. Aangekondigd zijn de F2 March BMW van Thierry Boutsen en de Ensign F3 van Arie Luijendijk. De ex-Ben Pon Porsche 906 komt ook naar Gilze Rijen.

De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht bereidt een luchtshow voor en na het vliegprogramma zullen alle deelnemende toestellen opgesteld staan op de start- en landingsbaan, zodat de bezoekers ze van nabij kan aanschouwen. Jeroen Hunfeld en Henk Janus, de mannen die het autoprogramma samenstellen, zijn begin februari naar Rétromobile in Parijs geweest en meldden daar diverse mooie klassiekers voor 26 augustus te hebben geregeld. “Na het geweldige Matra-feest in 2015 weten de Fransen ons nu te vinden”, aldus Janus, die Wings & Wheels inmiddels het ‘Goodwood van de Lage Landen’ noemt.

Tijdens deze achtste editie zullen topkoks ter plekke hun gerechten bereiden en zullen er diverse wijnbars zijn. Kaarten kunnen besteld worden op de website – de opbrengst gaat naar goede doelen.

classicwings-wheels.nl

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Bruce McLaren – de man, de film

Volgend bericht

Rood, raceklaar en ‘als nieuw’
Uitgelicht

Bruce McLaren – de man, de film

We hebben lang gewacht op een goede film die het leven van Bruce McLaren recht doet, en nu komt hij er eindelijk aan. De...

10 May 2017

Webdevelopment