Laatste nieuws

Nieuw: BMW M4 Club Sport

Alle nieuwsberichten / Nieuwe auto's / 19 april 2017

Met deze M4 CS introduceert BMW een nieuwe naamgeving voor zijn snelle brigade. Een stap boven de standaard M’s staan voortaan nog rappere versies met de toevoeging Competition. Wil je het een nog snellere M hebben, dan moet je een CS bestellen, voor Club Sport, waarvan de nieuwe M4 CS het eerste voorbeeld is. Het kan nog extremer, maar dan kom je uit bij de auto’s die BMW voor de autosport bouwt.

De M4 CS heeft dezelfde twinturbo zes-in-lijn als de ‘gewone’ M4, standaard gekoppeld aan een zevenbak met dubbele koppeling. Het vermogen is verhoogd naar 460 pk, dat is 10 pk meer ten opzichte van een M4 met M Competition Pack. Het maximumkoppel bedraagt 600 Nm (50 Nm meer).
BMW meldt dat de M4 CS in 3,9 seconden naar 100 km/h sprint en een begrensde top van 280 km/h heeft.

De M4 CS wordt in een beperkte oplage (BMW zegt niet hoeveel precies) geproduceerd van 2017 tot en met 2019 en er komen 20 exemplaren naar Nederland.
Het onderstel is ook aangepakt, voldoende om een rondje Nürburgring – in de juiste handen – in 7 minuten en 38 seconden af te leggen.

Goed nieuws is ook dat er tamelijk rigoureus gewicht uit de M4 is gehaald. De motorkap, het dak, de splitter onder de voorzijde, de rand van de achterspoiler, de diffuser onder de
achterzijde en de eendelige aandrijfas zijn vervaardigd van met koolstofvezel versterkt plastic (CFRP). Daardoor weegt de auto rijklaar slechts 1.580 kilogram.

De BMW M4 CS is standaard uitgerust met ‘M compound’ remmen, met blauw gelakte remklauwen, vóór met vier zuigers, achter met twee. Optioneel zijn koolstof-keramische M remmen met goudkleurig geanodiseerde remklauwen met zes zuigers vóór en vier achter. Een nieuw lichtmetalen wiel in DTM-design is speciaal voor de BMW M4 CS ontwikkeld. Het is uitgevoerd in Orbit Grey en is er in de maten 9×19 inch vóór en 10×20 inch achter. Rond de tienspaakswielen zijn standaard Michelin Cup-banden gemonteerd in de maten 265/35 R 19 vóór en 285/30 R20 achter. Deze banden zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Banden met een grotere wanghoogte zijn optioneel te bestellen.

Er zijn twee nieuwe, exclusieve kleuren leverbaar voor de BMW M4 CS: San Marino Blue metallic en Lime Rock Grey metallic. De BMW M4 CS kan echter ook worden besteld in de kleuren Alpine White en Sapphire Black metallic. De M4 CS is als enige BMW naast de M4 GTS uitgerust met achterlichten met futuristische OLED-techniek (Organic Light Emitting Diode) die zorgt voor een 3D-effect.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Morgan’s en mode, een nieuw boek

Volgend bericht

Mini Remastered
Uitgelicht

Morgan’s en mode, een nieuw boek

Morgan’s door de jaren heen, liefdevol en met oog voor detail uitgebeeld in kleurige aquarellen. Vergezeld van vooral...

13 April 2017

Webdevelopment