Laatste nieuws

Ocean to Ocean, lezersreis dwars door de USA

Reisprogramma 2017 / Reizen / 6 maart 2017

Een avontuurlijke reis van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan, dwars door Amerika, over zogenaamde lost highways, langs ghost towns, door fascinerende nationale parken, reservaten en woestijnen en door steden waar geschiedenis werd (en nog steeds wordt) geschreven. Volg het hoefgetrappel van de legendarisch Pony Express, de bandensporen van Bonnie & Clyde en rijd de wegen waarover de pioniers van oost naar west trokken.

DAG 1
De deelnemers komen aan in Washington, halen hun huurauto’s op en bereiden zich voor de op start. ‘s Avonds welkomst diner in het hotel.

DAG 2
Zuidwaarts door het schitterende Shenandoah National Park, over de Blue Ridge Mountains en de Skyline Drive naar Lexington.

DAG 3
Verder zuidwaarts via de eindeloze lange (en mooie) Blueridge Parkway naar Blowing Rock in North-Carolina.

DAG 4
Van Little Switzerland door het Nantahal National Forest en de Great Smoky Mountians naar Dahlonega in Georgia.

DAG 5
Naar Alabama, de broeierige staat die zo treffend bezongen is door Lynyrd Skynnerd en die het thuis is van the Allman Brothers. We doorkruisen het Talladega National Forest en overnachten in Montgomery, met uiteraard een bezoek aan de beroemde blues club waar ene Riley B. King speelde en de legendarische B.B. King werd.

DAG 6 & 7
De eindbestemming van vandaag is de muziekstad New Orleans in Louisiana, waar we twee nachten verblijven om hem uitvoerig te verkennen.

DAG 8
Alligators, moerassen, daar gaan we genoeg van zien als we Louisiana doorkruisen via Route 90. Inclusief een heuse swamptour met Cajun Jack. Overnachting in LaFayette.

DAG 9
Via lang vergeten highways van LaFayette naar Mount Lebanon, waar Bonnie & Clyde hun bloederige einde vonden. Als je stopt op de plek waar het beruchte paar in een hinderlaag reed, kun je de kogels nog horen inslaan in hun Ford V8. Vervolgens naar Gibsland, waar de zoon van een van de agenten die het koppel met kogels doorzeefde, er een museum op na houdt.

DAG 10
Van Shreveport naar Dallas via het Caddo Lake, waar je jezelf in de eerste reeks van True Detective waant, inclusief een Graceful Ghost Steamboat Tour door de swamps van het gehuchtje Uncertain. Of blijf je liever aan wal en wacht je af op wat komen gaat in Dick & Charlie’s Tearoom? In Dallas bezoeken het aan JFK gewijde Sixth Floor Museum of zie je liever het tankstation waar Clyde met zijn ouders woonde voordat hij met Bonnie het slechte pad opging? Of bezoek je de indrukwekkende Cattle Drive Sculptures, herinnerend aan de veeboeren van Texas met hun immense kuddes? Keuzes, keuzes.

DAG 11
Van Dallas naar Big Spring, via de Fort Worth Stock Yards, de immense slachterijen waar vroeger van heinde en verre de koeien naar toe vervoerd werden om Amerika van steaks te voorzien.

DAG 12
Een lange dag, vanuit Big Spring rijden we naar Roswell in New-Mexico, waar in 1947 een buitenaards ruimteschip zou zijn neergestort en waarover de discussie nog steeds niet verstomd is. We overnachten in Santa Fe.

DAG 13
Van Santa Fe naar Pagosa Springs via Taos Pueblo, een ongehoord mooie nederzetting van adobe woningen, en het voormalige woongebied van de Apaches.

DAG 14
Van Pagosa Springs naar Colorada, een tocht door een van de spectaculairste gebieden van de USA, Monument Valley. Overnachting in Oljata, in het hart van het park.

DAG 15
Een dagetappe die leidt naar en door het adembenemend mooie Grand Canyon Park waar we tevens overnachten.

DAG 16
We verlaten het natuurgeweld van de Grand Canyon om ons onder te dompelen in het neongeweld van Las Vegas.

DAG 17
Vrije dag in Las Vegas, een wandeling over ‘the strip’, je vergapen aan de bonte verzameling gebouwen en mensen en ’s avonds een show.

DAG 18
Van Las Vegas via het Red Rock Canyon State Park en Death Valley naar Furnace Creek.

DAG 19
Via het verlaten mijnwerkersdorp Rhyolite Ghosttown naar Mammoth Lakes.

DAG 20
Laatste etappe via het Yosemite National Park en de Tioga Pass Road naar het eindpunt van deze roadtrip: San Francisco.

DAG 21, BYE BYE AMERICA
Inleveren huurauto’s en individueel vertrek.

Hoeveel rijden we?
Ook voor deze Petrol&Wine reis hanteren we een aantal vaste uitgangspunten: de wegen moeten leuk zijn om te rijden, er moet tijd zijn om iets te bezichtigen of te fotograferen, om lekker relaxed ergens koffie te drinken of om te lunchen. Enigszins op tijd in het hotel arriveren vinden we ook belangrijk.
De totale rijafstand van deze 20 daagse reis is ongeveer 7.000 kilometer, de gemiddelde dagafstand is 420 kilometer. De kortste dag is 300 kilometer, er zit éénmaal een dagtraject in langer dan 600 kilometer, maar dat bestaat geheel uit Interstate, waardoor de rijtijd niet meer dan zes uur zal bedragen.
We bieden de mogelijkheid niet de gehele reis te doen, maar een deel ervan, bijvoorbeeld New Orleans – San Francisco (optie 2, 15 dagen)
of Santa Fe – San Francisco (optie 3, 10 dagen). Andere opties zijn uiteraard mogelijk.

Wat kost het?
De hieronder genoemde prijzen zijn indicatief en gebaseerd op een dollarkoers (februari 2017) van € 1,00 = $ 1,0564.
We streven naar een deelnamebedrag voor de gehele roadtrip (optie 1, 22 dagen) van € 7.250 per persoon, op basis van een auto en een gedeelde tweepersoons kamer.

De totale rijafstand van deze 20 daagse reis is ongeveer 7.000 kilometer, de gemiddelde dagafstand is 420 kilometer. De kortste dag is 300 kilometer, er zit éénmaal een dagtraject in langer dan 600 kilometer, maar dat bestaat geheel uit Interstate, waardoor de rijtijd niet meer dan zes uur zal bedragen.

We gaan er vanuit dat tijdens zo’n lange trip, deelnemers af en toe zelf willen kiezen waar ze hun avondmaal gebruiken, zeker in grotere plaatsen waar veel keuze is. Daarom is het aantal inclusieve en gezamenlijke diners in de reis teruggebracht van 20 naar 14.

In de reissom is een huurauto (categorie premium of convertible) begrepen die in Washington (of andere opstapplaats) opgehaald kan worden en in San Francisco (of andere finishplaats) achtergelaten. Andere huurauto’s (luxury, sporty) zijn eventueel mogelijk.
Er bestaat de mogelijkheid Ocean to Ocean met een Ford Mustang, wellicht een Chevrolet Camaro of andere sportwagen te doen. Niet alle verhuurders staan toe dat auto’s op een andere plek worden achtergelaten dan ze zijn opgehaald of vragen daar een meerprijs voor. Reken op ongeveer $ 650 extra per auto.
De vlucht naar de USA is niet in de reissom opgenomen.
Prijsindicatie voor een retourvlucht met KLM Amsterdam-Washington (economy class): € 700,= pp. (februari 2017)

Wat is inbegrepen?
• een huurauto voor de gehele periode
• alle hotelovernachtingen in, waar mogelijk, uitstekende vier en vijf sterrenhotels
• 20 x het ontbijt
• 14 x het diner
• een aantal excursies
• een gedetailleerd routeboek met uitgebreide toeristische informatie over de streken waar we doorheen rijden
• de organisatie en de persoonlijke begeleiding door Petrol&Wine

De reis staat gepland van 4 tot en met 23 september 2017, data kunnen nog enigszins wijzigen in verband met de beschikbaarheid van de hotels. Er is plaats voor maximaal 15 equipes (30 personen). De reis gaat door bij een minimale deelname van 8 equipes.

Wil je het volledige programma ontvangen, mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl. Vragen? Bel met Hetty Louwaard op +31651126482.


Print Friendly
Ton Roks
Ton Roks werkte meer dan 25 jaar voor het blad Autovisie, waarvan een groot deel als hoofdredacteur. In november 2012 vervulde hij een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Going East, lezersreis door acht landen

Volgend bericht

Opel en Peugeot, van kampioen naar gigant?
Uitgelicht

Going East, lezersreis door acht landen

Deze nieuwe roadtrip van Octane en Petrol & Wine laat de deelnemers kennismaken met maar liefst acht landen ten oosten...

5 March 2017

Webdevelopment