Laatste nieuws

Op reis met Octane in 2018 

Alle nieuwsberichten / Reizen / 13 november 2017

Voor 2018 heeft Octane vijf autoreizen op het programma staan, over schitterende stuurmanswegen en door fraaie landstreken. De reizen worden georganiseerd samen met reispartner Petrol & Wine en zijn gericht op lezers die van een goed stuk sturen houden, maar ook ’s avonds van een goed diner en een goed hotel willen genieten. De groepen zijn klein (maximaal 20 equipes), zodat we in mooie boetiekhotels kunnen verblijven, en iedereen er aan het einde van de reis een paar goede vrienden bij heeft.

Dagafstanden zijn tussen de 250 en 300 kilometer, deelname is met zowel moderne als klassieke auto’s mogelijk – indien gewenst zijn daardoor kortere routes beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven van de reizen, kijk dan op petrol-and-wine.nl en meld je daar aan voor de nieuwsbrief.

Vrijblijvend reserveren kan al vanaf nu, hoewel sommige data nog onder voorbehoud zijn in verband met reserveringen van de hotels. Stuur daarvoor een e-mail naar hetty@petrol-and-wine.nl en je wordt automatisch op de hoogte gehouden.

Schotse Hebriden
17-24  APRIL
Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft het. Deze keer zoeken we de noord-westelijke kusten op, met een bezoek aan het beeldschone Isle of Sky en Lewis en Harris, beide behorend tot de Outer Hebriden. We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle, van waaruit we binnen nauwelijks een uur al in een gebied zijn waar het heel  fijn autorijden is. En we sluiten de reis af in het beroemde hotel Gleneagles.

Tour de France
23-29 MEI
Een reis voor de voor liefhebbers van een flink potje sturen.  Met een start in de vergeten Jura, die echter heel mooie wegen te bieden heeft. We zoeken voor deze rit niet de hoogste passen in de Alpen op, maar richten ons juist op de gebieden waaraan vaak voorbij wordt gereden, zoals de Vercors met zijn vele spectaculaire kloven en ‘balkonwegen’ die aan steile bergwanden hangen, en natuurlijk de Lancets de Montvernier met zijn 18 haarspeldbochten naar de top van de Col de Chaussy. Reken op mooie routes door de lagere Alpen, de Luberon, de Ardêche en de Cevennen, en veel trajecten met een sportief verleden, niet alleen heuvel- en bergklims, maar uit legendarische rally’s als de Monte Carlo en de Tour de France Automobile.

Pyreneeën & Catalonië
12-19 JUNI   
Heb je een GTI, S, R, RS, GT, GT-R, SVR, M of Supersports die heel nodig moet worden uitgelaten? Dan moet je met deze reis mee. We hebben inmiddels heel veel kilometers in Spanje liggen en weten precies waar je zijn moet om maximaal van je auto te genieten op bij voorkeur goed geasfalteerde, uitdagende wegen, waarop je fijn mooie lijnen kunt rijden, en precies dat kunt doen waarvoor je auto gemaakt is. De Pyreneeën hebben een hoofdrol, maar vlak Catalonië niet uit, dat ook veel schitterende rallywegen heeft. Niet voor iets introduceren sportfabrikanten daar geregeld hun nieuwste materiaal aan de pers. We starten aan de noordkant van Pyreneeën en ja, de Col de Peyresourde, Col d’Aubisque en Col du Tourmalet staan op het programma.

Tour of Ireland
10 – 16 SEPTEMBER          
The Atlantic Way, de Ring of Kerry, de Ring of Baera: deze schitterende wegen langs de Ierse kust vormen de hoofdmoot van onze Tour of Ireland.  In 2017 hebben we deze roadtrip voor de eerste keer gedaan en omdat het zo’n succes was, staat hij ook in 2018 op het programma. De start is in Cherbourg, in het noordwesten van Frankrijk. Vanaf dat punt maken we met Irish Ferries de overtocht naar Rosslare in Ierland. Acht dagen later, na alle hoogtepunten van zuidwestelijk Ierland gezien te hebben, doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde. Op het programma staan ook Dingle, de Connor Pass, de Cliffs of Moher en de Sky Road voorbij Clifden.

Kijk voor een korte film impressie van deze reis op petrol-and-wine.nl en klik op ‘tour-of-ireland-het-mini-verslag’.

Going South East
8-15 OKTOBER         
Na de eerste editie van Going East (door ondermeer Polen, Tsjechië en Hongarije) klonk de roep om een tweede versie en daaraan geven we met deze reis gehoor. Deze keer zoeken we het zuidoosten op, met een start en finish in Oostenrijk. De route leidt door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Bosnië Herzegovina, met bezoeken aan ondermeer de prachtige vestingstad Dubrovnik. Reken op mooie kusten en lokkende stranden in Kroatië, spannende bergwegen in het woeste Montenegro, waar we de grens met Albanië dicht naderen. Bosnië Herzegovina, met zijn burchten en kastelen, heeft veel fraais te bieden, met zijn rijke, deels Ottomaanse historie.


Tags: , , , , , ,
Print Friendly, PDF & Email
Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Ferrari 250 GT SWB Competizione: Road Racer Pur Sang

Volgend bericht

Singer designstudie, 'n verlichte legende
Uitgelicht

Ferrari 250 GT SWB Competizione: Road Racer Pur Sang

Het is zonder twijfel de beste sportwagen die Ferrari ooit heeft gemaakt - misschien wel de beste sportauto van welke...

13 November 2017

Webdevelopment