Laatste nieuws

Opel’s topper: Insignia Country Tourer

Alle nieuwsberichten / Nieuwe auto's / 5 april 2017

Vanaf juni is hij al te bestellen, deze Country Tourer, een stoere versie van Opel’s nieuwe Insignia. Opel ziet de Country Tourer als een sportieve allrounder voor wintersporters, outdoor-fans en ‘zakelijke rijders die zich willen onderscheiden’. Hij is optioneel leverbaar met een achttrapsautomaat en met vierwielaandrijving, inclusief torque-vectoring op de achteras. Deze is daarom voorzien van twee elektrische aangestuurde lamellenkoppelingen in de achteras.

De Country Tourer heeft ten opzichte van de Sports Tourer, de  ‘gewone stationwagon’, een prominentere neus,  zilverkleurige bodembescherming voor en achter en zwarte beplating rondom.

Omdat de Country Tourer het topmodel is heeft hij standaard een elektrisch bedienbare achterklep in combinatie met eveneens standaard Keyless Open- en Startsysteem. De achterklep is met een beweging van de voet te openen, om dat zo gemakkelijk mogelijk te maken, projecteert de Insignia Country Tourer op de grond een lichtbeeld op de plaats waar de sensor zich bevindt. Handig is ook dat de laadruimte verder vergroot kan worden doordat de tweede zitrij met een druk op een knop in de verhouding 40:20:40 is om te klappen. De inhoud groeit daarmee tot 1.665 liter, 130 liter meer dan die van zijn voorganger. De standaard dakrails zijn niet alleen voor de versiering, ze kunnen een last van 100 kilogram dragen.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Insignia Grand Sport: van verstandig naar aantrekkelijk  

Volgend bericht

Maak van je Jumper een HY
Uitgelicht

Insignia Grand Sport: van verstandig naar aantrekkelijk  

Er komen zeven nieuwe Opel’s in 2017, waarvan de nieuwe Insignia Grand Sport de eerste is. Eerste rij-indrukken met de ‘premium...

2 April 2017

Webdevelopment