Laatste nieuws

Reisverslag Picos de Europa

Reisverslagen / 19 augustus 2014

28 juni – 5 juli 2014

DSC_5868

Zo’n 20 lezers zijn een week met Octane en Petrol & Wine door Baskenland getrokken, om daar te genieten van de prachtige wegen. Het was daar schitterend sturen, daar was iedereen het over eens.

De trip begon ten zuiden van Bordeaux, in het luxueuze Les Sources de Caudalie, en van daaruit ging hij de Pyreneeën over, Baskenland in.
Er werd voornamelijk over binnenwegen gereden, waar volop ruimte was om de auto’s uit te laten, die overigens van uitstekend kaliber waren.
Er reden meerdere 911’s, een Wiesmann, een M3, een Aston Martin, een Ford Mustang, een Ferrari F12berlinetta en een Lexus LFA mee.
Ook de klassiekers ontbraken niet, hierbij ook meerdere 911’s en een Jaguar XK140.

De wegen van Baskenland boden de enthousiaste stuurlieden heel veel, te meer omdat ze niet alleen uitdagend zijn, maar ook een goede kwaliteit asfalt bieden.

Op de hoogvlakten was het zicht goed, waren de bochten veelal ruim en waren hogere snelheden goed mogelijkheden, tijdens de afdalingen en de klims lag het tempo lager, maar moest er flink gestuurd worden.

Het hoogtepunt was het gebergte Los Picos de Europa, maar ook het traject ten oosten van Pamplona, waar Jaguar geruime tijd geleden zijn F-type introduceerde, werd zeer gewaardeerd. Etappeplaatsen waren ondermeer Santander en Pamplona en ook Elciego, waar in het architectonisch befaamde hotel van wijnmaker Marques de Riscal overnacht werd.

www.petrol-and-wine.nlTags: ,
Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Nissan Skyline GT-R KPGC10

Volgend bericht

Die ene Vorsprung is ingehaald
Uitgelicht

Nissan Skyline GT-R KPGC10

  Spreek de woorden Skyline en GT-R en elke auto-enthousiast weet waarover je het hebt: die beruchte en beroemde...

1 August 2014

Webdevelopment