Laatste nieuws

Schitterende Zilverpijlen naar Louwman Museum

Alle nieuwsberichten / Slider / 10 mei 2018

Van 7 juli tot en met 2 september is er in het Louwman Museum een weergaloze collectie Silver Arrows van Mercedes te zien. Het evenement is een vervolg op de expositie van vooroorlogse Mercedes racers van 2012. Ook deze tentoonstelling is een tot stand gekomen met de – onontbeerlijke – medewerking van Mercedes-Benz.

De publiekslieveling wordt waarschijnlijk de hierboven afgebeelde W196 R, de zilverpijl waarmee vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio in 1955 de Grand Prix op Zandvoort won, net voor teamgenoot Stirling Moss. Die race had plaats een paar weken na een andere beroemde overwinning, die van beide rijders in de Mille Miglia. Fangio’s 300 SLR (met startnummer 658) zal ook in Den Haag te zien zijn evenals de 300 SLR ‘Uhlenhaut Coupe’, die dikwijls de meest waardevolle auto ter wereld wordt genoemd – alhoewel Andy Warhols BMW M1 Art Car naar onze mening ook een kanshebber voor die titel is.

Andere tot de verbeelding sprekende auto’s zijn ‘Het Blauwe Wonder’, waarschijnlijk de snelste transporter van raceauto’s ooit gebouwd. Deze sensationele ‘vrachtauto’ is gebouwd in 1955, hij was gebaseerd op de 300 S en 300 SL en kon naar verluidt een snelheid van 170 km/h halen.

De tentoonstelling, die een ‘must’ is voor elke liefhebber, wordt afgerond met een W194 300 SL van 1952, een ‘Gullwing’ van 1955 en de ‘Streamliner’ W196. De meeste van de getoonde auto’s hebben een uitgebreide racehistorie in de handen van legenden als Fangio, Moss, Karl Kling en Hans Herrmann. Meer details op www.louwmanmuseum.com.


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

British Race Festival, don’t miss it!

Volgend bericht

Rolls-Royce Cullinan: Effortless Everywhere
Uitgelicht

British Race Festival, don’t miss it!

Twee dagen volgepakt met een grote verscheidenheid aan races en auto’s, dat is het British Race Festival op Circuit...

9 May 2018

Webdevelopment