Laatste nieuws

Waalre Classic Car Rally: volgend jaar weer

Alle nieuwsberichten / Alle reportages / 14 oktober 2016

waalre-rally-21

Waalre is een bijzonder fraai dorp onder de rook van Eindhoven. Hoe fraai het er is blijkt uit de bijnaam ‘het Wassenaar van Eindhoven’. Inderdaad staan er heel erg mooie huizen langs heel fraaie lanen en in de garages van die huizen staan veel classic cars en ander fraaie bolides.

Reden voor een stel enthousiaste Waalrenaren om de gecoiffeerde hoofden eens bij elkaar te steken en een rally te organiseren om op die manier eens met elkaar van gedachte te wisselen over het speelgoed en een ritje te maken. Het idee is prima en het evenement begint al aardig bekendheid te krijgen want niet alle deelnemers komen uit het Brabantse Wassenaar. De organisatie is inmiddels in de vorm van een stichting gegoten en de opbrengst gaat naar goede doelen in Waalre en omgeving, mooi initiatief want niemand klaagt daar over herrie, stof of dat het dorpsplein s ’morgens een uurtje afgesloten is en dat er hier en daar een keer wat bandengepiep te horen is.

waalre-rally-19

Traditioneel wordt de rally gereden op de laatste zaterdag van augustus. Kans op goed weer is groot zo ook dit jaar. De inschrijflijst klopte niet helemaal met de opkomst want een aantal ingeschreven dichte automobielen waren thuis gelaten en de cabriolet was ingezet.

Mooie collectie was er te zien op het marktplein. Oudste deelnemer een Renault Yuvaquatre 1938. Andere pre war deelnemers; een fraaie Lagonda convertible en een Alvis Speed 25.

waalre-rally-23

Echter de na oorlogse vertegenwoordiging was ook niet mis. Een fraaie 300SL Mercedes vergezeld door enkele 190 SL’s, Jaguar XK150S, Maserati Mexico, enkele fraaie Big Healey’s, Jaguar E Type, Bentley R en een T convertible, Jensen Interceptor III convertible, Porsche 356, BMW Z8, Volvo P1800 Saint Car, Triumph’s TR, MG B, Citroen CX en SM. Geen kans om je te vervelen dus.

waalre-rally-25

Er was ook een klasse ‘special cars’. Hierin veel Porsche’s 911, Jaguar XK convertible’s, Lamborghini, Mclaren, Audi R8  maar ook een aardige hoeveelheid Aston Martins. Kan ook niet anders natuurlijk de familie van Laarhoven, Cito Motors, woont hier ook. Ze waren er ook bij met twee Rolls Royce’s Dawn. Waarom zit daar altijd oranje bekleding in?

De rally ging kris kras door het Brabantse land eerst naar Esbeek waar bij de traditionele uitspanning In den Bockenreijder een koffiestop was. Dan weer verder naar Vught waar bij Kasteel Maurick de lunch werd genuttigd. Van rallyrijden krijg je honger en dorst hoor. Vervolgens via Schijndel, Liempde, Oirschot, Veldhoven weer richting Waalre voor een afsluitende proef waarna iedereen kon terugkijken op een geslaagde dag.

waalre-rally-70

Bij de prijsuitreiking een goed idee gezien voor andere organisatoren: van iedere prijswinnende equipe kreeg zowel de rijder als de navigator een beker. Volgend jaar zijn we op de laatste zaterdag van augustus weer graag in Waalre.

TEST & FOTO’S Tiny Verhoeven


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Antwerp Concours 2016: 'n beste show

Volgend bericht

Pegaso Z102 Cupula wint titel Classic Car of the Year
Uitgelicht

Antwerp Concours 2016: 'n beste show

In de wereld van de classic cars hecht men aan tradities. Een van die tradities is de derde zondag in september. Traditioneel...

12 October 2016

Webdevelopment