Laatste nieuws

Waalre Classic Rally 2017

Alle reportages / 7 september 2017

TEKST & FOTO’S Tiny Verhoeven

Vorig jaar brachten we de laatste zaterdag van augustus door in het Brabantse Waalre bij de Waalre Classic Car Rally. We hadden het er prima naar onze zin en we besloten ons verslag dan ook met de opmerking dat we er dit jaar ook weer graag bij wilden zijn.

Burgemeester Brenninkmeijer geeft het startsein voor auto nummer 1: Volvo P1800

De laatste zaterdag van augustus reserveren voor een evenement is natuurlijk prima, want goed weer is bijna een zekerheid. Nu ook, zon hoog aan de hemel  en met graadje of 23 op de temperatuurmeter was het goed toeven op de Markt in Waalre. Meer dan 130 deelnemers dit jaar, het paste maar net op het plein. Die komen allang niet meer alleen uit Waalre: vanuit het hele land trekt de rally deelnemers en bij de zuiderburen heeft men het evenement ook ontdekt. Na een goed ontbijt werden de motoren gestart en kon burgemeester Jan Brenninkmeijer de eerste auto starten, een Volvo P1800 een zogenaamde Saint  Car. De start liet hij verder over aan de bestuursleden van de organiserende stichting want hij fungeerde als navigator in een bijzonder fraaie Fiat 1200 Touring Veloce cabriolet. De man heeft smaak. Daar ontbrak het trouwens in het geheel niet aan. Wat een mooie verzameling klassiekers en specials was hier bijeen. Een kleine greep: Aston Martin DB4, DB7, DB9, ook diverse Volante’s waaronder een Virage.  Importeur Cito Motors was er als deelnemer met een nieuwe DB11 en een Rolls Royce Dawn.

De heer van Laarhoven, Cito Motors, kwam met deze nieuwe Dawn naar de WCCR

Enkele mooie VW kever cabrio’s, een heel leuke Peugeot 304 cabrio, een stoere Chevrolet pick-up uit de vijftiger jaren en om in Amerikaanse sfeer te blijven enkele Mustangs en Corvette’s. Diverse fraaie Alfa Romeo’s waaronder een GT Zagato en met dit weer natuurlijk ook diverse Spiders. Enkele BMW’s waaronder een Z8. Een verscheidenheid aan Jaguars, enkele Bentley’s en veel Mercedessen met de letters SL in de type aanduiding.

Deze heren wonnen met de Lagonda LG45 uit 1939 de Classic klasse

Porsche’s van de oudste 911 tot en met de nieuwste een enkele 356 aangevuld met de inmiddels veel gezochte 928. Ferrari’s ontbraken ook niet evenmin als enkele Maserati’s. Lekkere auto’s voor zo’n rally zijn natuurlijk ook Austin Healey’s, MG’s en Triumphs. Verleden jaar en ook dit jaar in Waalre altijd enkele Citroëns. Nu een fraaie CX 2.5 GTi Turbo, een paar DS’en, een XM en een SM.  Genieten dus voor de Brabanders die langs de route wonen. Jammer dat dat er niet zoveel  waren  want de uitzetter had de meest verlaten weggetjes gevonden. Die brachten ons via het fraaie Oisterwijk naar de rand van Breda waar een lunchstop was. Vervolgens ging het via een route die ons dan weer door België en dan weer in Nederland terugbracht naar Waalre waar de deelnemers door de organisatie werden opgewacht met felicitaties voor het volbrengen van de rit – hetgeen beklonken werd met een glas champagne. Erg feestelijk.

Bij de prijsuitreiking bleek dat de equipe Paul en Sandra Leemans met de Peugeot 304 Cabriolet goed bezig geweest:  zij won de Sport klasse. De Classic klasse werd gewonnen door een 1939 Lagonda LG45 en de Special klasse door Marissa van Laarhoven/Leon Bombeeck met de Aston Martin DB11. Volgend jaar is de tiende editie en de organisatie heeft grootse plannen. U weet waar wij zijn op de laatste zaterdag van augustus 2018.

Ooit op de markt gebracht als replica  van de Jaguar SS 100 maar inmiddels een gezochte klassieker: Panther J-72

Peugeot 304 Cabrio won de Sport klasse

Burgemeester Brenninkmeijer als navigator in deze Fiat 1200TV een Pininfarina creatie


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

‘De mooiste elektrische auto ter wereld’

Volgend bericht

Eindelijk: de nieuwe TVR Griffith
Uitgelicht

‘De mooiste elektrische auto ter wereld’

Jaguar Land Rover Classic heeft een klassieke Jaguar E-type uit 1968 van een elektrische aandrijflijn voorzien. Daarmee...

7 September 2017

Webdevelopment