Laatste nieuws

100 jaar Jean Rédélé

Nieuwsberichten / 31 mei 2022

Alpine heeft het afgelopen weekend de 100e verjaardag van oprichter Jean Rédélé gevierd en de festiviteiten luister bijgezet met de introductie van een gelimiteerde serie van de A110: de Alpine A110 GT J. Rédélé.

De auto heeft de kleur waar Jean Rédélé dol op was, Montebello Grey, gecombineerd met een hoogglanzend zwart dak. Verder onderscheid hi zich met zwarte 18 inch Grand Prix-wielen en zilverkleurige remklauwen en een met zwart leder bekleed interieur met grijze stiksels. De A110 GT J. Rédélé heeft dezelfde 300 pk sterke benzinemotor als de A110 GT. Als verwijzing naar de 100e verjaardag van de Alpine oprichter komen er van de A110 GT J. Rédélé niet meer dan 100 exemplaren beschikbaar. In elke auto wordt een plaquette met de handtekening van Jean Rédélé en een nummer van 1 tot 100 geplaatst.

Alpine F1-raceauto door de straten van Dieppe

Van de Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, vanouds de productieplaats van Alpine, vertrok afgelopen zaterdag een stoet Alpine modellen uit heden en verleden. De parade eindigde bij de kust van Het Kanaal, waaraan Dieppe is gelegen. De Formule 1-raceauto van Alpine voerde de stoet aan. Tussen de vele klassieke en nieuwe Alpine modellen bevond zich ook een iconische A110 Berlinette van de Gendarmerie. Na de aankomst van de rijdende tentoonstelling op het strand kreeg de inmiddels 92-jarige vrouw van de oprichter van Alpine, Michelle Rédélé, de sleutels overhandigd van de #1/100 A110 GT J. Rédélé.

Dankzij de inspanningen van Alpine en het collectief IDÉA (Initiative Dieppe Événements Alpine) waren dit weekend bijna 1.000 Alpine modellen van alle generaties in Dieppe aanwezig.


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Ange et Demon

Volgend bericht

Een frisse kijk op de toekomst

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Ange et Demon

De Renault Clio III RS Phase 2 ‘Ange et Demon’ van Han Klems, in de kleur ‘Mat Anthracite Metallic’ is een redelijk...

27 May 2022