Laatste nieuws

‘110 Jaar Alfa Romeo’ in Museo Storico

Nieuwsberichten / 26 juni 2020

Woensdag 24 juni vierde Alfa Romeo officieel zijn 110e verjaardag en heropende de deuren van het historische museum ‘Museo Storico Alfa Romeo’ in Arese.

Bezoekers hebben nu toegang tot delen van het museum die voorheen verborgen waren voor het publiek, met nog eens 150 auto’s, trofeeën, kunstwerken en motoren. Tevens is er een nieuwe sectie gewijd aan de tentoonstelling ‘Alfa Romeo in Uniform’, waar de auto’s van de carabinieri – de nationale politie van Italië – worden getoond.

Het 110-jarige jubileum, is een ​​mijlpaal die niet veel autofabrikanten kunnen evenaren. Het Alfa Romeo Museum met meer dan 200 historische voertuigen is de ideale locatie om de geschiedenis te vieren, gelegen aan de rand van Milaan.

De collectie is onderverdeeld in 18 themagebieden, variërend van de vroegste auto’s van het merk, zoals de 20/30 ES, tot Formula-racers, met onder meer Formula 1- en Formula Indy-modellen. Andere hoogtepunten van de collectie zijn de  beroemde conceptauto’s, zoals de Caimano en Protéo, prototypes zoals de Scrabble en Sprint 6C en het sportmodel RL’s, Vittorio Jano’s 6C’s en recentere race- en straatauto’s.

Carabinieri

Als onderdeel van de viering is de nieuwe ‘Alfa Romeo in Uniform’-sectie gewijd aan de auto’s van de Carabinieri, een eerbetoon aan de historische relatie tussen Alfa Romeo en de politie; zes geselecteerde Alfa Romeo-modellen die 60 jaar van een historische relatie met de Carabinieri vertegenwoordigen. De 1900 “Matta” die de Carabinieri a Mille Miglia won, de Giulia, een 75, Alfetta en ook een strakke 90 en een zeldzame Giulia Giardinetta.

Van Farina en Fangio naar Räikkönen en Giovinazzi

Alfa Romeo was de fabrikant die de allereerste Grand Prix-race en de eerste editie van het Formule 1-kampioenschap in 1950 won, met Nino Farina aan boord van een Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 ‘Alfetta’. Die overwinning werd in 1951 herhaald door Juan Manuel Fangio in de Alfetta 159. Het streven om de ultieme autosportprijs te behalen gaat door met de inzet van het Alfa Romeo Racing ORLEN F1 team met voormalig wereldkampioen Kimi Räikkönen en nieuw Italiaans talent Antonio Giovinazzi achter het stuur.

Covid-19 veilig

Het museum vermeldt nog dat het vanzelfsprekend alle benodigde maatregelen heeft getroffen om een bezoek, ook onder Covid-19 omstandigheden, veilig te laten verlopen. Andiamo!


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

MGB GT V8, de snelste van toen

Volgend bericht

Snelste uitvoering van een sterk nummer

Bezoekers lazen ook


Meer historie

MGB GT V8, de snelste van toen

De laatste MG met V8, de XPower, maakte ons nieuwsgierig naar de allereerste, de B GT. Met ook een van origine Amerikaanse...

22 June 2020