Laatste nieuws

‘722’ The Last Blast

Reportages / 7 december 2021

Afscheid van een legende: “The Last Blast” is een korte film waarin de beroemde Mercedes-Benz 300 SLR “722” door London rijdt, als eerbetoon aan Sir Stirling Moss.

De 722 komt aan bij de Mayfair Mews, waar de zoon van Stirling de auto opwacht.

“Who do you think you are? Stirling Moss?” Dit is, volgens het verhaal, wat een politieman vroeg aan de Britse coureur na een gedurfde inhaalmanouvre in de straten van Londen. Zijn eerlijke antwoord was: “Yes sir, I am”. In de film zit een hint naar dit voorval en worden ook andere aspecten van het leven van Moss getoond. ‘The Last Blast’ is een eerbetoon aan de coureur, die op 12 april 2020 overleed, 90 jaar oud. De auto met startnummer 722, waarmee hij in 1955 de Mille Miglia reed en won, had nog nooit in de straten van Londen gereden. Mercedes laat in de film nog een keer de achtcilinder motor tot leven komen voordat de auto terugkeert naar zijn permanente verblijfplaats, het Mercedes-Benz Museum in Stuttgart.

De film duurt drie-en-een-halve minuut en de tour begint op een vroege zondagmorgen op The Temple. Vervolgens langs the Houses of Parliament, Trafalgar Square, the Royal Automobile Club en het Ritz hotel.

Onderweg passeert de ‘722’ wat Stirling’s eigen 300 SL Gullwing was – de auto waarmee hij in 1955 van Londen naar de Mille Miglia reisde. Zijn rit door de stad eindigt voor Moss’ eigen huis in de Mayfair Mews. Daar staat zijn zoon, Elliot Moss, voor de deur en kijkt op het horloge om zijn pols, dat zijn vader jarenlang droeg. Het is precies 7.22 uur, de oorspronkelijke starttijd van de Mille Miglia-inzending van Moss en Jenkinson en de reden voor het racenummer van de auto. De 300 SLR komt voor de laatste keer tot stilstand en de motor wordt uitgeschakeld. Kijk en geniet!

(Foto’s en video: Mercedes-Benz)

 


Tags: , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

65 JAAR HANDTEKENINGEN VAN AUTOSPORTHELDEN – DEEL II

Volgend bericht

Een Kappa Coupé en nog veel meer

Bezoekers lazen ook


Meer historie

65 JAAR HANDTEKENINGEN VAN AUTOSPORTHELDEN – DEEL II

Maarten Blietz bouwde in 65 jaar, van 1956 tot 2021 een indrukwekkende verzameling van 113 handtekeningen van rallyrijders...

5 December 2021