Laatste nieuws

Adventum Coupé

Nieuwsberichten / 13 maart 2020

Coachbuilding herleeft in een tijd waarin vermogende autoliefhebbers behoefte hebben aan een unieke en onderscheidende auto. Auto ontwerper Niels van Roij, die eerder een Tesla Model S transformeerde tot een stijlvolle stationwagen, onthult de Adventum Coupe, een ‘bespoke’ 2-deurs SUV voorzien van een 5.0 Supercharged V8.

Toen de Range Rover werd geïntroduceerd, was deze alleen beschikbaar in een tweedeurs carrosserie tot 1981, toen een 4-deurs versie werd geïntroduceerd. De huidige, vierde generatie is nooit als tweedeurs werd geproduceerd.

Niels van Roij is opgeleid aan het Royal College of Art, werkte vanuit Londen voor diverse autofabrikanten en richt zich nu exclusief op automotive design voor coachbuilding: het ontwikkelen van uitzonderlijke, hand gebouwde auto’s op basis van bestaande chassis.

“De bespoke Adventum Coupe is een écht designstatement met een onderscheidend, op maat gevormd aluminium koetswerk, gerealiseerd door carrossiebouwer Bas van Roomen. Van Roij licht toe: “In een co-design proces met de toekomstige eigenaar, geven we vorm aan exterieur en interieur. We verwerken de mooiste materialen, zoals Tweed, teak en lamswol. We maken het zo persoonlijk dat zelfs de favoriete krijtstreep uit de kostuums van de eigenaar verwerkt kan worden in het interieur.”

De bouw van de eerste Adventum Coupe is nu afgerond. De door Van Roomen met de hand uit aluminium geklopte body panelen van Adventum Coupe verschillen, ten opzichte van het massaproductie exemplaar waarop de auto is gebaseerd, vanaf de A- tot aan de C-stijl. Enkel de motorkap, spatborden en kofferklep worden gedeeld met de reguliere auto. Het voorportier is geheel nieuw getekend: de voorheen aanwezige verticale imitatie ventilatieopeningen komen niet terug in het ontwerp van Adventum Coupe.

De gehele vloer van deze Adventum Coupe is voorzien van handgemaakt teak: vanaf de voorstoelen tot in de kofferbak. In samenspraak met de koper heeft Niels van Roij Design gekozen om een zeer bijzondere, witte afwerking tussen de teakbanen aan te brengen, in tegenstelling tot het regulier toegepaste zwart.

De prijzen voor de Adventum Coupe beginnen vanaf ‎€ 270.000, exclusief belastingen, voor de 525pk 5.0 Supercharged V8, afhankelijk van het basisvoertuig en individuele ontwerpwensen. De bouw duurt minstens 6 maanden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Niels van Roij Design.


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

The Winter Trial 2020

Volgend bericht

Escort RS2000 (1973), Cortina GT (1965), Transit (1970)

Bezoekers lazen ook


Meer historie

The Winter Trial 2020

The Winter Trial, 26-31 januari, Praag – Sankt Wolfgang TEKST Werner Budding Wat waren we verwend, in 2019,...

9 March 2020