Laatste nieuws

Afscheid na 10 jaar succes

Nieuwsberichten / 23 november 2020

Met de presentatie van een gelimiteerde 3 Wheeler P101 kondigt de Morgan Motor Company het einde aan van de productie van deze iconische auto.


Hij is sinds 2011 in zijn huidige vorm op de markt en wordt 10 jaar later stopgezet aangezien de typegoedkeuring van de S&S V-twin-motor dan verloopt.

P101 staat voor Project 101, de interne naam van de wedergeboorte van de 3 Wheeler, inmiddels ruim tien jaar geleden. De 33 exemplaren van de P101 zijn ontworpen door Morgans eigen Design and Engineering-afdeling. De huidige 3 Wheeler is een van Morgans succesvolste modellen, met meer dan 2.500 exemplaren gebouwd en geleverd naar alle uithoeken van de wereld.

De P101 heeft een lichtgewicht tonneau-cover, ontworpen voor gebruik wanneer alleen de bestuurder in de auto zit. Diverse details op de P101 verwijzen door middel van vorm, materiaal of kleurgebruik naar historische designelementen van de 3 Wheeler.

The Belly Tank

The Race Car

Louwman Exclusive heeft twee stuks van de 3 Wheeler P101 weten te bemachtigen, uitgevoerd in twee van de vijf verschillende ‘art pack’-configuraties: The Belly Tank en The Race Car. Daarnaast zijn er nog enkele nieuwe 3 Wheelers ingekocht voor liefhebbers die nog een laatste kans willen pakken.

Morgan bevestigt wel dat de 3 Wheeler na een productiepauze in 2021 weer zal terugkomen in het programma.

 


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Adverteren in Octane, van wederzijds belang

Volgend bericht

Een prima combinatie

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Adverteren in Octane, van wederzijds belang

Adverteren in Octane Magazine dient meerdere belangen; het stelt ons in staat om zes keer per jaar een mooi magazine over...

22 November 2020