Laatste nieuws

36e Nationale Oldtimerdag

20 juni 2021
Kaart wordt geladen...

Datum en tijdstip
20-06-2021
Hele dag

Locatie
Lelystad

Categorieën


Naar aanleiding van de verder aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus en de gevolgen voor hen die daar direct en indirect mee te maken krijgen, hebben wij na enkele uren van indringend gezamenlijk bestuurlijk overleg met spijt besloten om de 36e editie van de Nationale Oldtimerdag op zondag 21 juli uit te stellen en door te schuiven naar 20 juni 2021.

Het thema van de 36e editie van de Nationale Oldtimerdag is: ICONEN UIT DE GESCHIEDENIS VAN HET AUTOMOBIEL AAN DE START.

De Nationale Oldtimerdag wordt gehouden op zondag 21 juni a.s. aan de boorden van het Markermeer in Lelystad. Zeldzaamheid, kwaliteit, vormgeving en originaliteit vormen de ingrediënten van een evenement dat zich mag verheugen in nationale en internationale belangstelling. Eigenaren en collectioneurs van historische automobielen prepareren hun rijdend erfgoed om op de Lelystadse Bataviaboulevard bewonderd te worden. De digitale inschrijving is eind januari geopend en een keur van unieke klassieke automobielen heeft zich inmiddels aangemeld. Er zijn in totaal 400 startplaatsen beschikbaar.

De automobielen worden ingedeeld in leeftijdsklassen zoals die in ons land door de FEHAC en internationaal door de FIVA worden gehanteerd en daarnaast onderverdeeld in aansprekende thema’s. Deelname staat open voor alle klassieke auto’s vanaf het begin van de autohistorie rond 1890 tot 1970. Daarmee zijn de deelnemende voertuigen minimaal 50 jaar oud en allen een toonbeeld van design en innovatie uit vervlogen tijden. Bij enkele thema’s gelden er aangepaste jaartallen, zoals de categorie Classic Super Cars. De automobielen die daartoe behoren zijn opmerkelijke kijkobjecten.

De organisatie heeft ditmaal gekozen voor een terugblik op 100 jaar Bentley onder de titel ‘Bentley Memorial’ met als jubileummotto ‘100 Extraordinary Years’, een show van steeds zeldzamer wordende dwergautomobielen, presentatie van automobielen uit de ‘Belle Epoque’ periode (1890-1918), presentatie van ‘The Roaring Twenties’ periode (1920-1930) en voor 75 jaar bevrijding. Dit laatste onderdeel wordt mede omlijst door de komst van ’Swing the Mood Bevrijdingstour’ en door het ‘Junior Verzetsmuseum op Wielen’. Een toegankelijk en interessant evenement dat de liefhebber niet mag missen.


Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Retromobile Parijs

Volgend bericht

GTC Rally 2020

0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Meer historie

Retromobile Parijs

Van 5 tot 9 februari is de beste plek voor autoliefhebbers de Salon Retromobile in de Portes de Versailles Expo in Parijs....

26 January 2020