Laatste nieuws

Home Evenement 50 jaar MUSTANG
Kaart wordt geladen...

Datum en tijdstip
07-09-2014
Hele dag

Locatie
Zandvoort

Categorieën Geen Categorieën


Ford viert 50 jaar Mustang op Zandvoort met grootste Nederlandse bijeenkomst ooit. De gloednieuwe Mustang 2015 zal er bovendien zijn publieksdebuut maken.

De Ford Mustang mag gerust een icoon heten, hij is al vijftig jaar onafgebroken op de markt en er zijn al meer 9.000.000 exemplaren van verkocht. Zijn 50-jarige jubileum wordt dit jaar wereldwijd gevierd en ook in Nederland zal dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij gaan: voor 7 september is Team Mustang Center Nederland (TMCN) de grootste Mustang-bijeenkomst op touw aan het zetten die ooit op Hollandse bodem is gehouden. Ford Nederland maakt van de gelegenheid gebruik om op die dag voor het eerst de nieuwe Ford Mustang aan het Nederlandse publiek voor te stellen.

Als geen enkele andere auto is de Mustang een ware ster op het witte doek. Zo was de legendarische Ford te zien in James Bond’s ‘Goldfinger’ en Steve McQueen’s ‘Bullitt’, en recentelijk nog in ‘Need for Speed’. In totaal verscheen de Ford Mustang in ruim 3.000 films en TV shows. Ook al is de Mustang nooit officieel in Europa verkocht, toch staan er in Nederland alleen al 4.500 op kenteken.

De organisatie stelt zich ten doel om 500 Fords Mustang uit de bouwjaren 1964 tot 2014 op Zandvoort bij elkaar te brengen. Tijdens dit evenement, dat niet alleen voor Mustang-liefhebbers, maar ook voor het grote publiek toegankelijk is, wordt een groot aantal activiteiten ontplooid, met als hoogtepunt de officiële onthulling van de nieuwe Ford Mustang 2015, een primeur voor Nederland. Op het programma staan diverse demonstraties met Mustangs, sprintdemonstraties op de kwart mijl, vrij rijden voor de TMCN-leden en een parade van alle aanwezige Mustangs op het circuit.

De nieuwe Mustang zal om 12.00 uur onthuld worden. Toegangskaarten zijn nu reeds te bestellen voor vijf euro per stuk via www.fordmustangclub.nl. Kinderen van 12 jaar en jonger hebben gratis toegang.

Print Friendly, PDF & EmailWebdevelopment Passionate Bastards