Laatste nieuws

Home Evenement Chantilly Arts & Elegance
Kaart wordt geladen...

Datum en tijdstip
07-09-2014
Hele dag

Locatie
Chantilly (Frankrijk)

Categorieën Geen Categorieën


Peter Auto, de grote organisator achter Le Mans Classic, de Tour Auto en een reeks andere evenementen, heeft het plan opgevat een Frans concours d’elegance op te zetten dat zich op den duur kan meten met Pebble Beach en Villa d’Este.

De locatie is er dan ook na, dat is het grote kasteel van Chantilly dat zich even ten noorden van Parijs bevindt, net voor de luchthaven Charles de Gaulle. Grote sponsor is Richard Mille, de horlogemaker die ook Le Mans Classic ‘doet’.

Peter Auto wil in de tuinen van Chantilly ontmoetingen creëren, zo zegt hij, tussen ‘Arts and Elegance, Past and Future, Automobile and Fashion, Culture and Entertainment’, dat alles gemixt met Franse joy de vivre.

Doelstelling is de mooiste auto’s ter wereld naar Chantilly te halen, Peter Auto geeft zelf het voorbeeld met de belofte de Bugatti Royale Coupe Napoleon te regelen.

De klassen voor het concours zijn Hommage a Bugatti, Auto’s van vóór 1904, Sport- en Racewagens uit het Interbellum, Grote Franse Carrossiers (1920-1930), Britse Chassis’ met Italiaanse Koetswerken, Concept Cars van 1960-1970, Auto’s in Originele Staat, Endurance Racers met Middenmotor van vóór 1976, Maserati’s met Speciale Carrosserieën en tot slot Maserati Racewagens. Meer info via http://peterauto.peter.fr/en.

Slider: images not found

Print Friendly, PDF & EmailWebdevelopment Passionate Bastards