Laatste nieuws

Alfa Romeo Storico in Brussel

Nieuwsberichten / 12 juli 2022

Autoworld Brussels zet deze zomer het legendarische Milanese automerk Alfa Romeo in de schijnwerpers. Aan de hand van meer dan 50 historische modellen wordt de 112-jarige geschiedenis van Alfa gepresenteerd. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende Alfa clubs, het Nationaal Automobielmuseum van Mulhouse, privé bezitters, Corrado Lopresto en Alfa Romeo België.

Op de eerste verdieping van het museum, worden de historische modellen geëxposeerd; vooroorlogse auto’s, een Giulietta Sprint en een Spider, de 2600 Sprint & 2000 Spider, een Montreal, een Giulia Sprint GT Veloce, een Spider Coda Tronca, een GT 1600 Zagato, een Giulia GT 1300 Scalino, een GT 1300 Junior, een 2000 GTV, een Alfasud, een Alfasud TI en een Alfasud Sprint, een Giulietta Turbodelta, een Alfa 90, een Alfa 75 2.5 QV, een Alfa 6 en nog vele andere.

Het ‘National Automobile Museum’ in Mulhouse stelt een prachtige Alfa Romeo 8C Pininfarina uit 1936 ter beschikking, die in datzelfde jaar de Mille Miglia heeft gewonnen.

Daarnaast zal een deel van de tentoonstelling gewijd zijn aan vijf uitzonderlijke prototypes uit de fantastische collectie van Corrado Lopresto. De Lopresto-collectie is een verzameling van Italiaanse prototypes, van 1901 tot op heden. Veel van deze auto’s vielen in de prijzen in Villa d’Este en Pebble Beach.

De tentoonstelling eindigt op 28 augustus 2022. Op naar Autoworld Brussels


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Roadtrip Schotse Hooglanden

Volgend bericht

Alan Mann's goudvinken

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Roadtrip Schotse Hooglanden

In onze inmiddels traditionele roadtrip ‘1000 Miles of Scotland’ waren dit keer hoofdrollen weggelegd voor een BMW M240i...

8 July 2022