Laatste nieuws

Amerikaanse spieren, Italiaanse finesse

Nieuwsberichten / 26 juli 2022

Het Italiaanse bedrijf Militem is ontstaan vanuit de visie van Hermes Cavarzan, een ondernemer uit Lombardije met meer dan 40 jaar ervaring in de automobielindustrie. Het bedrijf past Italiaans ontwerp toe op bestaande Amerikaanse auto’s, onder de noemer: ‘American Tech – Italian Made’.

Zo worden iconische Amerikaanse modellen getransformeerd door aanpassingen op het gebied van vormgeving, comfort, rijgedrag en vermogen. Het resulteert volgens het merk in unieke auto’s die verkocht worden in het hogere luxe segment. De modellen worden in kleine serie gebouwd met een uitgebreide lijst van standaard opties, De aspirant-koper heeft een grote keuze aan lederen, kuststof en composiet opties voor het personaliseren van het in- en exterieur.

Kort na het debuut van de Ferox500, een evolutie op basis van de Jeep Wrangler Rubicon, presenteert Militem nu de Magnum Adverture. Ondertussen heeft het merk zijn dealernetwerk uitgebreid met verkooppunten in Düsseldorf, Berlijn, Monza, Bologna, Padua en Mantua. Met een Nederlandse vertegenwoordiging wordt op dit moment gesproken.

De Magnum wordt geleverd op basis van de RAM 1500 Laramie Night Edition, waarmee de grootte en inzetbaarheid van een 4×4 pick-up truck gecombineerd wordt met de luxe van een limousine (aldus Militem). De aanpassingen ten opzichte van de standaard RAM zijn vooral op het gebied van uitstraling (exterieur en interieur) en comfort, waarbij een grote lijst aan opties beschikbaar is om de auto een totale transformatie te laten ondergaan.

De Magnum wordt aangedreven door de 5.7-liter V8 Hemi motor met een maximaal vermogen van 401 pk en een koppel van 556 Nm. Additioneel is de 48V mild-hybrid eTorque krachtbron met een speciale omvormer die bij rijden en remmen de lithium-ion accu’s oplaadt. Deze techniek zorgt voor meer kracht en brengt het verbruik en de uitstoot met 10% omlaag (opgave Militem). Bij het accelereren levert het systeem een extra koppel van 176 Nm. De auto is leverbaar in een benzine-, Bifuel- en GPL-uitvoering. Het is tevens mogelijk E85 bio-ethanol te gebruiken.

De Magnum modellen kunnen in vier kleuren worden besteld: Diamond Black, Flame Red, Billet Silver, Granite Crystal en Ivory Tricoat. De basisprijs begint bij € 99.850,-, inclusief BTW en aflevering.

Voor meer informatie: www.militem.com


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Hard werken, veel plezier

Volgend bericht

Porsche 924 'Sherlock'

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Hard werken, veel plezier

Als jongste deelnemer aan deze rubriek heeft de 13-jarige Redmer de Vries al een gedetailleerd lijstje met droomauto’s...

23 July 2022