Laatste nieuws

Antwerp Classic Salon, een memorabele editie

Nieuwsberichten / Reportages / 9 maart 2017

Al jaren is de Antwerp Classic Salon een vast agendapunt. Een leuke beurs waar de gezelligheid altijd voorop staat. Dit jaar was het al de veertigste (!) editie en de organisatie had zijn best gedaan er een memorabele van te maken.

Belgische Club voor oude Peugeots met twee fraaie creaties van Pininfarina

Buiten het meestal mooie aanbod van klassiekers, waren flink wat onderdelenstands, veel clubstands en twee jubileum tentoonstellingen. Een met Ferrari’s om het 70 -jarig bestaan van het merk te vieren en een overzicht van Fiats  500. Het autootje dat Italië mobiel heeft gemaakt mocht hier zijn zestigste verjaardag vieren.

Leuke poster, mooie modellen en kijk even naar de prijsjes

Een rondgang over de beurs na de koffie bracht ons meteen op de Fiat 500 tentoonstelling. Enthousiaste standbemanning die die vele ins en outs wisten te vertellen over de vele uitvoeringen die men bij elkaar had weten te brengen. Heel carrosseriebouwend Italië heeft wel een of meerdere varianten van de Cinquecento gemaakt. Wel jammer dat de organisatie zo weinig plaats had ingeruimd voor dit thema. De autootjes stonden bijna tegen elkaar en enthousiaste clubleden hadden thuis nog wel wat staan wat ze ook graag hadden laten zien.

BMW clubstand een strakke 1600-2 aan het pompstation

De clubstands waren van goed niveau, zeg maar gerust ‘professioneel’. De BMW club had zelfs een heel pompstation nagebouwd waar een strakke 1600-2 bij stond. De Belgische Club voor Oude Peugeots had twee fraaie 404 Cabrio’s op zijn stand staan. Toch ook een auto die het autohart verwarmt. Die clubstands zijn altijd de moeite waard want meestal worden daar de betere en zeldzamere, zeg maar gerust ‘unieke’ exemplaren tentoongesteld. Zo stonden er op een stand twee heel fraaie Fords Capri. Bij de MG club een heel mooie P – Q type. Een autootje uit 1934 met een 746 cm3 motortje dat dankzij een supercharger niet minder dan 113 pk levert.

Ferrari 70 jaar

Waar de Fiat 500 stand een beetje krap was, had men voor de Ferrari’s wat meer plaats gereserveerd. Altijd te weinig, want er zijn natuurlijk zoveel aparte Ferrari’s voor zover je over een gewone kunt praten maar het was de Ferrari Club Belgio goed gelukt om een beeld te schetsen van wat Maranello in zeventig jaar aan straatverfraaiing heeft gedaan.

Veel bordjes ‘verkocht’

De handel in klassiekers gaat de laatste jaren best goed en ook hier veel bordjes ‘verkocht’ op de auto’s. Een klassieker is natuurlijk een goede manier om van je spaargeld te genieten want dat doe je tegenwoordig niet van de rentebijschrijving van de bank. En je hoeft helemaal geen vermogen uit te geven om mee te doen. We zagen een leuke BMW 323 voor net iets meer dan 10 mille. Voor het dubbele een mooie Jaguar XJS. Dat geeft sommigen kennelijk het idee dat alles geld waard is. Zoals die man die probeerde een Honda Prelude te verkopen door hem als ‘barnfind’ te betitelen omdat er een hoop zand op lag. Dat ging ons wat te ver, zeker voor € 3350,–. Vragen staat vrij natuurlijk en we hadden weer wat te kletsen op de terugweg na een gezellig dagje. Op naar de eenenveertigste editie.

Ford Capri 1, als je die reed in de seventies had je veel belangstelling

Alfa Romeo 6C Zagato ‘Scuderia Ferrari’

Voor de gentleman driver

Tekst & Foto’s Tiny Verhoeven


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

McLaren 720S, fenomenaal

Volgend bericht

TVR Tuscan V8, de Cobra uit Blackpool
Uitgelicht

McLaren 720S, fenomenaal

De kaarten in de wereld der superauto’s worden herschud. De nieuwste McLaren, de 720S, claimt zulke fenomenale prestaties...

7 March 2017

Webdevelopment Passionate Bastards