Laatste nieuws

Antwerp Classic Salon: mooi opgezet

Reportages / 12 maart 2019

Het Classic Salon werd dit jaar al voor de 42ste keer georganiseerd. Ik kan me niet herinneren dat het er niet was. Het Antwerp Expo heette in het begin nog Bouwcentrum. Auto’s hebben we er niet gekocht maar onderdelen en accessoires hebben we er vaak gevonden. Dit jaar dus ook maar weer even een kijkje genomen.

Naast onderdelenstands en te koop aangeboden auto’s zijn er vaak ook als aanvulling overzichtstentoonstellingen. We hadden daar in het verleden wel eens kritiek op en de organisatie had beloofd het nu beter te gaan doen. En dat hebben we gezien! Lamborghini, 60 jaar Mini en 100 jaar Citroen, het was allemaal goed opgezet. En waar we in het verleden kritiek hadden geven we nu dan ook de complimenten.

Maar eerst lekker snuffelen in de onderdelenstandjes, er waren er voldoende. De te koop aangeboden automobielen waren zeer divers al vragen we ons wel ooit af wat nu wel een classic car is en wat niet. Het zal wel een eeuwige discussie blijven. Maar bijvoorbeeld een BMW 525TDS en een Mercedes 220 Coupé met dieselmotor zijn bij mij geen classic car maar een wegenbelastingvrij vervoermiddel. En wat te zeggen van een 300SL, ja een Gullwing, maar dan een recreatie. Kost ook nog een kwart miljoen euro overigens.

De Mini tentoonstelling was echt leuk met een paar leuke Coopers, Stationwagens, een Moke en een paar Mini Marcossen. Bij de Citroëns naast de bekende SM, ID/DS, 2CV, Traction Avant, Mehari ook veel vooroorlogse modellen. Mooi opgezet met fraaie exemplaren. De kersen en slagroom op de taart was natuurlijk de Lamborghini tentoonstelling. In samenwerking met de Lamborghini Club een zeer compleet overzicht van het merk.

Kortom wij kijken terug op een geslaagd dagje en zijn benieuwd wat we volgend jaar voor tentoonstellingen kunnen verwachten.

Een klassieker hoeft niet een dure exoot te zijn aan zo’n Fiat 128 Rally kun je ook veel plezier beleven

Lamborghini’s: de blauwe is een van de latere 350’s, die hadden al de dubbele koplampen van de 400

Altijd fraai een ’period’ radio in het dashboard van je klassieker. Hier een hoop exemplaren van Becker. Gezocht voor het fraaie uiterlijk en in, combinatie met de goede speakers, de fraaie sound

Nog een voorbeeld van een betaalbare klassieker: een Fiat 1100. Als je er een vind van het goede bouwjaar kun je inschrijven voor de Mille Miglia

Op zo’n beurs doe je ook wel eens idee op wat je met overgehouden onderdelen kunt doen. Leuk toch zo’n barretje of wat te denken van die schemerlamp van een krukas en oude koplamp?

Onze keus als het om een Lambo gaat: een 400GT of een Muira. Maar ja, beide ‘out of budget’….

De mooiere mistlampen van Lucas en Wipac

Bizzarrini 5300GT

100 jaar Citroën

TEKST & FOTO’s Tiny Verhoeven


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Nieuwe Clio, nu ook van binnen mooier

Volgend bericht

Octane met eigen concours naar Soestdijk
Uitgelicht

Nieuwe Clio, nu ook van binnen mooier

Een chique stadsauto, een auto voor jonge mensen, een stuk dagelijks gereedschap. Dat zijn de sleutelwoorden die Renault’s...

25 February 2019

Webdevelopment Passionate Bastards