Laatste nieuws

Een nieuw automuseum in Buren

Reportages / 5 november 2022

De collectie klassieke auto’s en youngtimers die Henk Visscher sinds zijn veertigste verzameld heeft is nu ondergebracht in een museumhal in Buren (Gld).

Net voor de eeuwwisseling begon hij met de aanschaf van een Peugeot 404 uit 1964 en in de jaren daarna liep zijn hobby nogal uit de hand; de collectie bestaat nu uit tientallen auto’s van de, vooral Franse, merken Alpine, Citroën, Matra, Opel, Peugeot, Renault Sport en Simca.

Het museum, in een voormalig bedrijfspand op het industrieterrein van het mooie vestingstadje Buren, is op 1 november ‘alvast’ opengegaan voor het publiek, maar de officiële opening volgt begin december, als het helemaal af is. De keuze voor de merken vindt zijn oorsprong in de jeugd van de verzamelaar. Hij hielp al jong mee in het garagebedrijf van zijn vader. In 1961 volgde het dealerschap voor Simca. In de loop der jaren is het bedrijf gestaag gegroeid en met zijn broers bouwde Henk het bedrijf uit met Talbot, Peugeot, Citroën en Hyundai.

Wandelend tussen de auto’s die in de twee hallen staan opgesteld is een ware ‘trip down memory lane’; de tijd dat de Peugeot 404, 505GTI, Talbot Horizon, Sima 1000, Citroën BX, Matra Djet, Renault Espace (eerste serie), Opel Monza, Kadett D GTE en de Citroën DS nog gewoon in het straatbeeld te vinden waren.
Een bezoek aan het museum is zeker aanrader. Leuke bijkomstigheid is dat de auto’s in de collectie ook nog eens te huur zijn. Op naar Buren! Meer informatie:  Visscher Classique Museum

Tags: , , , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Uit de glorietijd van Mercedes

Volgend bericht

Als luchtgekoeld je passie is…

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Uit de glorietijd van Mercedes

Op een mooie zondagochtend in oktober vormen de kleuren van de herfst de perfecte achtergrond voor een kennismaking met de drie...

4 November 2022