Laatste nieuws

Ben Pon overleden

Nieuwsberichten / 30 september 2019

Ben Pon is op 30 september op 82-jarige leeftijd overleden. Ben Pon – ook wel Mr. Porsche genoemd – werd in 1936 geboren in Leiden, als zoon van Ben Pon sr., de oprichter van familiebedrijf Pon Holdings.

Ben Pon was van 1965 tot en met 1988 directeur bij Pon Porsche Import. Hij zette zich onder andere actief in voor de verzelfstandiging en professionalisering van de Nederlandse Porsche-activiteiten en de uitbreiding van het dealernetwerk. Met name bij de Porsche-activiteiten van dealerbedrijf Autopon in Amsterdam was hij destijds nauw betrokken. Zo’n twintig jaar lang zette hij zich vol overgave in voor de opbouw van de Porsche-organisatie in Nederland. De liefde voor Porsche en de band met het familiebedrijf zijn voor Ben altijd gebleven. Hij volgde de ontwikkelingen van beide op de voet en deed zelfs tot op hoge leeftijd nog jaarlijks enthousiast mee aan de Porsche Classic Challenge.

Formule 1

Het leven van Ben Pon stond in het teken van snelle auto’s en hij had een grote liefde voor Porsche. Hij was met zijn 82 jaar de oudste nog in leven zijnde Nederlandse Formule 1-coureur. Hij startte zijn loopbaan als autocoureur in 1961 voor Porsche en debuteerde voor het sportwagenmerk op de Nürburgring. In datzelfde jaar reed hij drie races in het FIA GT kampioenschap en een jaar later maakte hij zijn debuut in de Formule 1 op Zandvoort. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van 1972. Hij kwam uit op het onderdeel kleiduivenschieten (skeet). Daarnaast was hij een meer dan verdienstelijk golfspeler.

Zandvoort

Toen in augustus 2019 bekend werd dat de Formule 1 in 2020 terugkeert op circuit Zandvoort en Pon sponsor werd van dit evenement, lag het voor de hand dat de hoofdtribune langs de start/finish tijdens de Dutch Grand Prix tot ‘Ben Pon Tribune’ zou worden omgedoopt. Het is Ben helaas niet meer gegund om volgend jaar nog een ronde over het circuit te rijden.

De Raad van Bestuur en medewerkers van Pon Holdings laten weten dat ze erg geraakt zijn en de familie veel sterkte toewensen met het verwerken van dit grote verlies.


Tags: , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Ford Mustang GT

Volgend bericht

Hommage aan de GT40

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Ford Mustang GT

In zijn jeugd zat Kees-Jan Honig op de achterbank de auto van zijn vader, een Ford Taunus,  met een vinyl dak. Toen...

27 September 2019