Laatste nieuws

BENTLEY IN ZELL AM SEE 2020

Nieuwsberichten / 29 januari 2020

Bentley Motorsport zet een geprepareerde Continental GT in tijdens de GP Ice Race 2020 in Zell am See.

De Oostenrijkse ijsrace, op een bevroren circuit van 600 meter lengte, werd in 1937 voor het eerst gereden en werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen met een scala aan historische en moderne race- en rallyauto’s.

De Continental GT is met zijn W12-motor klaar om met Junior World Rally Championship-coureur Catie Munnings aan het stuur de strijd aan te gaan. De Ice Race Continental GT is uitgevoerd in dezelfde kleuren als de recordauto waarmee Bentley vorig jaar de Pikes Peak International Hill Climb reed. Beide auto’s hebben ook dezelfde W12 twin-turbo TSI-motor. De 6,0-liter motor levert volgens Bentley 626 pk en 900 Nm koppel, accelereert in 3,7 seconden naar de 100 km/u en bereikt een top van 333 km/u. De geprepareerde Bentley is nagenoeg gelijk aan de productieversie.


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Lancia Delta Integrale EVO (1992)

Volgend bericht

CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK 2020

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Lancia Delta Integrale EVO (1992)

De koop van een Lotus Esprit ketste af, maar Jacco van der Kleij had vrij snel een passende vervanger: een Lancia Delta Integrale...

28 January 2020