Laatste nieuws

BMW Z8 met minder dan 2000 kilometer

Showroomsterren / 29 juli 2021

Toen BMW de Z8 introduceerde in 2000 was het al duidelijk dat het een klassieker zou worden. Geweldige lijnen die aan de 507 deden denken, een aandachttrekker op elke boulevard en daarnaast ook nog buitengewoon snel en sportief, met de 400 pk V8 van de M5 onder de motorkap. BMW beloofde dan ook pront aan alle eigenaren er 50 jaar onderdelen voor op voorraad te zullen houden. Belangrijk, want heel veel delen zijn speciaal voor de Z8 gemaakt.

Hij werd onmiddellijk een gekende publiekslieveling door zijn rol in de James Bond Film The World Is Not Enough van november 1999, hoewel het publiek daarin niet een echte Z8 te zien heeft gekregen. BMW werkte graag mee, maar was nog niet zo ver dat het de filmmakers rijklare Z8’s kon leveren. De auto in de film was dan ook een deels ontmantelde Cobra replica, op het chassis waarvan een carrosserie van de Z8 bevestigd was.

Er zijn meer dan 5000 exemplaren gebouwd, en dat zijn meestal zeer gekoesterde automobielen. Maar deze gitzwarte – met ook een zwart interieur – is een uitschieter. Hij is van de eerste eigenaar en heeft minder dan 2000 kilometer gereden. Hij is origineel geleverd in Nederland en heeft altijd keurig – en aantoonbaar – zijn beurten gehad bij dezelfde dealer van BMW. Leuk detail: van het Nederlandse kenteken maken de letter ‘JB’ deel uit, inderdaad, de initialen van James Bond. Ook aardig: het kenteken is afgegeven op 2-2-2002, de trouwdag van het Nederlandse koningspaar.

Nieuw kostte een Z8 begin deze eeuw 370.000 gulden in ons land (235.000 DM bij de buren) en alle eigenaren kunnen zeggen een goede investering te hebben gedaan. Er is een korte periode geweest waarin je een Z8 voor bedragen rond de ton kon bemachtigen, maar inmiddels naderen ze dikwijls de twee ton of overschrijden die ruimschoots bij exemplaren met een lage kilometerstand. Deze Z8 wordt begin september online geveild door The Collectables.

thecollectables.nl

 


Tags: , ,Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Zo oud als de industrie: Riley MPH

Volgend bericht

De 100M, Healey’s ultieme straatracer

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Zo oud als de industrie: Riley MPH

Het is je vergeven als je de Riley MPH niet kent, hij is maar een half jaar geproduceerd en er zijn er maar 14 afgeleverd...

27 July 2021