Laatste nieuws

Britannia rules…?

Nieuwsberichten / Reportages / 14 december 2019

Het Verenigd Koninkrijk is het thuisland van veel iconische autofabrikanten. De tentoonstelling ‘So British!’ in het Brusselse automuseum Autoworld dompelt je onder in de wereld van een land dat de geboorte van een indrukwekkend aantal mythische auto’s heeft gekend. En ook de teloorgang van deze industrie in volle omvang heeft meegemaakt.

De tentoonstelling is mooi opgezet op de eerste verdieping van het grote museum. Er is met decors een sfeer gecreëerd van Engelse straten en steegjes die vol staan met Engelse auto’s en motoren uit de periode 1950 tot heden. De auto’s zijn niet chronologisch of per merk geordend: net zoals in de Engelse hoofdstad staan ze allemaal door elkaar, in een levensechte wirwar van stijlen.

Gordon Keeble

Opvallend is dat veel van de tentoongestelde merken inmiddels uit het straatbeeld verdwenen zijn of overgenomen zijn door Duitsers, Indiërs en Chinezen. Er staan een vijftigtal legendarische Britse auto’s uit de naoorlogse periode. Niet alleen alle actieve merken zijn er vertegenwoordigd (Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, McLaren, Mini, Rolls-Royce), maar ook heel wat merken waar liefhebbers van Britse auto’s met veel nostalgie aan terugdenken. Denk maar aan de Gordon Keeble, waarvan slechts 99 exemplaren gemaakt zijn, of de Jowett Javelin of Marcos, Austin, Bristol, Hillman, Humber, Jaguar, MG, Singer, Triumph, Sunbeam, Singer en Wolseley.

In een ‘Black Box’ staat een imposant rijtje supercars opgesteld, waarvan de McLaren F1 duidelijk de meest iconische is.

Voor de liefhebbers van motoren is er een veelheid aan Engelse motoren van alle merken aanwezig, met illustere namen als Brough Superior, Royal Enfield, Norton, Triumph, Velocette en Vincent.

Buiten voor het gebouw kwomen toekomst en verleden mooi samen. De New Defender 110 van Land Rover staat in de spotlights, met daarnaast twee prachtige Series 1 modellen.

New Defender 110 vs. tweemaal Series 1

‘So British’ in Brussel is zeker een mooie tentoonstelling om de komende weken te bezoeken. Ons bezoek viel samen met de Europese Top, waardoor het verkeer in de stad volledig vastgelopen was. We bevelen dan ook de trein en metro aan als de meest efficiënte manier om er te komen!

De tentoonstelling ‘So British’ loopt van 13 december tot 26 januari. Meer informatie: So British

Nog meer foto’s van de tentoonstelling zijn te vinden op onze facebook pagina.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Print Friendly, PDF & Email
Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Citroën DS 21m Pallas (1966)

Volgend bericht

Corvette C8 Stingray

Bezoekers lazen ook


Uitgelicht

Citroën DS 21m Pallas (1966)

Na publicatie van het mooie USA-importverhaal over zijn Jensen GT (link) heeft Frank Soors d’Ancona ook over zijn Citroën...

9 December 2019

Webdevelopment Passionate Bastards