Laatste nieuws

Nieuwe Ford Bronco: ‘Built Wild’

Nieuwsberichten / 16 juli 2020

Ford Performance heeft in de Verenigde Staten de nieuwe Bronco onthuld.

Deze modelnaam is misschien minder bekend in Europa, maar in de thuismarkt is het een naam met iconische status en een grote schare liefhebbers. Het leveringsprogramma omvat naast de klassieke tweedeurs uitvoering nu een vierdeurs variant en een vierdeurs Bronco Sport.

Bronco ‘Built Wild’ moet liefhebbers avonturen laten beleven in de meest afgelegen uithoeken van de wereld, en dat met een op erfgoed geïnspireerd ontwerp in combinatie met moderne offroad-technologie , aldus Ford

Jim Farley, algemeen directeur van Ford bevestigt: “De Bronco is gebouwd met de robuustheid van een F-serie pickup-truck en prestaties van de Mustang, verpakt in een functioneel offroad-ontwerp dat trouw is gebleven aan het originele Bronco-DNA.”

Het ontwerpproject voor de eerste Bronco (1966) kreeg de codenaam ‘G.O.A.T’, dat staat voor ‘Goes Over Any type of Terrain’. Daarmee creëerde Ford een ruige offroad 4×4 die tot en met 1996 in verschillende uitvoeringen geleverd werd. Nu is de Bronco terug en biedt Ford een waardig alternatief voor mensen die uitgekeken zijn op de Jeep Wrangler. Of mensen die de New Defender een stapje te ver vinden gaan? Het is mooi om te zien dat Ford erg dicht bij het originele ontwerp en concept is gebleven en dat daarmee deze Bronco weer een echte Bronco lijkt te zijn.

De Ford Bronco wordt geleverd in drie bovengenoemde uitvoeringen, met een EcoBoost vier- of zescilinder en is vanaf begin 2021 leverbaar. Bronco-eigenaren kunnen kiezen uit een reeks van meer dan 200 personalisatieopties. De auto komt volgens onze inschatting niet via de officiële kanalen naar Europa, maar daar zal de grijze import ongetwijfeld raad mee weten.


Tags: , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Toch een Ferrari V12 voor Minotto

Volgend bericht

Range Rover, een tijdloos mooi model

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Toch een Ferrari V12 voor Minotto

Hans Teijgeler gaat zijn Minotto niet met een Alfa Romeo ‘Busso’ V6 leveren, maar met een heuse V12. Dat naar aanleiding...

16 July 2020