Laatste nieuws

Carovana Romantica, een uniek evenement

Reportages / 16 juli 2018

De 36e editie van Carovana Romantica, een van de internationale ritten op de kalender van FIVA, zit erop.

Carovana Romantica is een uniek evenement, dat een route van ongeveer 900 kilometer biedt, die in een week gereden wordt, en geschikt is voor ook vooroorlogse auto’s. De route verandert jaarlijks en heeft tot doel niet alleen de muzikale en culturele tradities van Italië te ontdekken, maar ook de delicatessen van de bezochte regionen.

De rit van dit jaar, die plaats had van 8 tot 15 juni, zag 35 vintage auto’s de Maremma oversteken. De route bevatte hoogtepunten uit de Etruskische geschiedenis tussen middeleeuwse dorpen en stranden – en uiteraard vele delicatessen.

De reis begon met het ontdekken van de tufsteenstad Pitigliano, ook bekend als ‘het kleine Jeruzalem’, vanwege de aanwezigheid van een kleine gemeenschap van Joden, en met een bezoek aan de stad Sovana, bekend door zijn steegjes.

Op het programma stonden ook het gebied van Castagneto Carducci en Bolgheri, een seculiere stad gebouwd rond een kasteel. Anderen leuke etappeplaatsen waren Piazza dei Priori di Volterra, dankzij het warme welkom van de Sbandieratori, en Piazza Centrale in Massa Marittima met een suggestief historisch centrum verborgen binnen de stadsmuren.

De route, door de UNESCO-site van Val d’Orcia, leidde de bemanningen vervolgens naar Florence en niet te vergeten de stad Tuscania, die deel uitmaakt van het grondgebied van Tuscia, een Latijns woord om het Etruskische land aan te duiden.

Aan de Carovana Romantica van dit jaar deden teams mee uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada en de Verenigde Staten. Tot de meest gewaardeerde auto’s van deze editie behoorden een Bentley 4,5 liter, twee zeldzame Jaguars SS100, drie Rolls Royces 25/30, een 3000 Maserati 3000 met injectie, waarvan er slechts 36 zijn gemaakt, en zijn vijand, de Aston Martin DB6 Volante.

www.carovanaromantica.it


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Concours Het Loo, de uitslag

Volgend bericht

Ecomaxx, brandstof voor klassiekers
Uitgelicht

Concours Het Loo, de uitslag

De zon scheen, de koetswerken schitterenden, de motoren ronkten en de camera's van Luuk van Kaathoven en Robbert Moree...

6 July 2018

Webdevelopment Passionate Bastards