Laatste nieuws

Clacx-on! Cars & Coffee, maar dan online

Nieuwsberichten / Reportages / 7 mei 2018

Twee enthousiasten hebben Clacx-on! in het leven geroepen, een online platform waarop autoliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. Otto Karres (rechts) en Frank Grootenboer (links) leggen hun idee uit.

“Stel je eens voor dat er een plek zou zijn waar klassiekereigenaren de ervaringen met hun auto kunnen delen met gelijkgestemden. Iets zoals een Cars & Coffee, maar dan online, waar je ieder moment van de dag naar toe kunt met je eigen ‘garage’ waar je auto(s) te zien zijn. Dat idee hadden Otto en ik enkele jaren geleden”, legt Frank Grootenboer uit. “Er wordt veel geschreven op specifieke fora, maar dat is vaak onoverzichtelijk, onhandig en soms zelfs grof. Facebook is ook populair bij klassiekereigenaren, maar er is geen specifiek platform waar je auto centraal staat. Daarom hebben Otto en ik besloten Otto dat zelf te bouwen.”

 

Onmiddellijk rijst de vraag hoe de twee aan de naam Clacx-on! zijn gekomen. Frank: “De eerste naam die we bedachten was Classic Car Xperience. Dat werd later afgekort tot Clacx-on!, alsof het de bedoeling is dat je even toetert als je een nieuw bericht post.”

Inmiddels hebben de twee de meeste functionaliteiten af en heeft de website (www.clacxon.com) 650 specifieke registerpagina’s, voor elke Europese, naoorlogse klassieker één. Frank: “Berichten die je schrijft komen op de voorpagina en op de registerpagina. Daar bevindt zich ook een chatbox, waar je even kort iets aan het register kunt vragen, zonder dat je een discussie hoeft te starten, zoals dat op een forum werkt. Je kunt je auto of auto’s uploaden, een onderhoudsschema bijhouden, routes downloaden, technische vragen stellen, bloggen, vloggen, chatten, je favoriete evenementenagenda samenstellen en er komt nog veel meer. We zijn pas in onze opzet geslaagd als mensen elkaar tijdens een evenement vragen of hun auto op Clacx-on! staat.”

Mede daarom starten de twee met ook evenementen, Clacx-on! live als het ware. Op 8 juli wordt de eerste georganiseerd in samenwerking met Classic Park Boxtel. “Het terrein wordt dan verdeeld in landen met hun eigen sfeer, waar de automerken zich verzamelen. Op deze paviljoenen kun je lekker zitten en met elkaar ervaringen uitwisselen, want daar gaat het om: de klassiekerbeleving, auto’s en mensen (online en offline) samenbrengen”, aldus Frank Grootenboer. “Iedereen met wie we spreken vindt het een leuk idee, nu maar hopen dat het voor klassiekereigenaren in een behoefte voorziet”.

 

 

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

Hyundai i30N, 'n voltreffer

Volgend bericht

VW UP GTI, een overdekte stadskart
Uitgelicht

Hyundai i30N, 'n voltreffer

Een klinkend debuut, iets anders kun je Hyundai’s entree in het segment van de hete hatchbacks niet noemen. Voor...

6 May 2018

Webdevelopment Passionate Bastards