Laatste nieuws

Concours d’Elegance Het Loo nu drie dagen

Nieuwsberichten / 12 mei 2018

Om liefhebbers van klassieke en bijzondere automobielen de mogelijkheid te bieden extra te genieten, wordt dit jaar het Concours d’élégance Paleis het Loo in 2018 verdeeld over drie dagen.

Al op vrijdag 29 juni 2018 begint het feest, met op die dag als aftrap een nieuw element, een ‘college’ over Porsche, het merk dat dit jaar zijn zeventigste verjaardag en het 55-jarig bestaan van de 901/911 viert. Gijs van Lennep, Harm Lagaay, en anderen zullen vanuit hun eigen perspectief over het Porsche vertellen, dat aan de hand van iconische modellen, uit onder meer de collectie van Porsche Centrum Gelderland.

 

Naast Porsche staat het 120-jarig bestaan van Renault centraal. Oude en nieuwe modellen zullen getoond worden door Renault (en de clubs), en er zal natuurlijk aandacht zijn voor Alpine, dat vorig jaar zijn A110 op het concours liet debuteren. Engelse merken komen dit jaar eveneens goed aan bod: De Mascotte, de Nederlandse vereniging van Rolls-Royce- en Bentley-eigenaren, zal met een groot aantal auto’s en leden aanwezig zijn.

 

Goed nieuws voor de liefhebbers van ook moderne vierwielers: inmiddels hebben meer dan tien auto-importeurs hun medewerking toegezegd. Zij zullen hun ‘latest & greatest’ tonen in Apeldoorn.

Uiteraard zal er ook actie zijn, van een groot aantal historische auto’s zullen de motoren worden gestart voor de Classic Sprint op de prachtige Koningslaan. De hoofdrol blijft echter voor het Concours d’Elegance, waarvan de prijsuitreiking op zondag 1 juli plaats heeft. Kaarten zijn vooraf te bestellen via de website. Voor diegenen die met een klassieker naar Apeldoorn komen, is er een speciale klassiekerparking. Uit ervaring weten we dat ook die een zodanig schouwspel vormt dat een wandeling langs de rijen aan te bevelen is.

//concourselegance.com

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

VW UP GTI, een overdekte stadskart

Volgend bericht

Donkervoort viert jubileum met spectaculaire D8 GTO-40
Uitgelicht

VW UP GTI, een overdekte stadskart

Hij riep meteen herinneringen op aan lang geleden, toen ik voor het eerst in een Mini Cooper S reed. Zo veel pret, in zo’n...

8 May 2018

Webdevelopment Passionate Bastards