Laatste nieuws

CONCOURS D’ELEGANCE PALEIS SOESTDIJK 2020

Nieuwsberichten / 3 februari 2020

Na een succesvolle eerste editie keert Concours d’Elegance Paleis Soestdijk terug in de van zomer 2020. Op 28, 29 en 30 augustus aanstaande vormen de paleistuinen van Paleis Soestdijk het luisterrijke decor voor het grootste autofeest van Nederland. Rondom het Internationaal Concours d’Elegance is opnieuw een aansprekend en gevarieerd programma samengesteld met aansprekende thema’s en nieuw: de Tour d’Elegance.

Inmiddels is duidelijk dat veel sponsoren en standhouders zich opnieuw aan het evenement hebben verbonden. Het programma belooft veel spektakel. Op vrijdag 28 augustus geeft de Tour d’Elegance, een toertocht voor aan het concours deelnemende auto’s, een voorproefje van het Internationaal Concours op zaterdag 30 en zondag 31 augustus.

Volop variatie

Op het concours komen de volgende klassen aan bod: het befaamde Italiaanse ontwerphuis Pininfarina bestaat 90 jaar en wordt geëerd met de thema’s Pininfarina Ferrari’s en Pininfarina coachwork. Ook is er aandacht voor Brass Automobiles tot 1912, Rallycars of the 60s, 70 jaar Porsche 356, Brexit tourers of the 30s, Iconic Sportscars of the 80s & 90s, Pre-War & Post-War special coachwork & Grand Prix cars before F1. Vleugje Hollands glorie is er met de display over Dutch Coachbuilding, waarmee Nederlandse carrosseriebouwers zoals Pennock, Veth & Schutter en Van Bakel in de schijnwerpers worden gezet.

De winnaar van het Octane Concours in 2019

Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classics at the Palace: “Onze bezoekers waarderen de combinatie van vertrouwde en verrassende elementen. Naast de spectaculaire ENI Behendigheidssprint voor vooroorlogse auto’s keert ook het Octane nationaal concours terug. En we kijken naar verleden en toekomst, bijvoorbeeld met elektrische voertuigen. Reken op een zeer rijke mix met een aantal bijzondere verrassingen.” Geen verrassing, wel logisch: het paleis wordt speciaal voor het concours wakker gekust en zal te bezichtigen zijn. Zo kan vanuit de werkkamer van Prins Bernhard naar de klassiekers worden gekeken.

Inschrijving geopend

Met het vaststellen van de datum voor Concours d’Elegance Paleis Soestdijk 2020 is de inschrijving voor het concours officieel geopend. Stuur een bericht naar info@classicsatthepalace.com voor uitgebreide informatie over deelname. Het laatste nieuws over het Concours d’Elegance is te volgen op Facebook (www.facebook.com/concourselegancenl/), Instagram (instagram.com/concourselegance/) en via de website (www.concourselegance.com).

Meer details over de inhoud van het Octane Nationaal Concours volgt in de komende maanden!

 

 


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Lancia Delta Integrale EVO (1992)

Volgend bericht

Alles dat er maar te wensen valt...

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Lancia Delta Integrale EVO (1992)

De koop van een Lotus Esprit ketste af, maar Jacco van der Kleij had vrij snel een passende vervanger: een Lancia Delta Integrale...

28 January 2020