Laatste nieuws

Countach LPI 800-4

Nieuwsberichten / 17 augustus 2021

Lamborghini haalt een oude glorieuze naam voor stal voor een nieuwe hybride sportwagen. De Countach LPI 800-4 is een gelimiteerde editie (112 stuks) van een moderne interpretatie van de originele Countach uit de jaren ’80.

De aandrijving wordt verzorgd door een 6,5-liter V12 die achter in lengterichting, ‘Longitudinale Posteriore (LP)’ gemonteerd is en 780 pk levert, in combinatie met een 48 Volt elektromotor met een vermogen van 34 pk. Samen goed voor 814 pk wat refereert naar de 800 aanduiding in de typenaam. De acceleratie van 0 – 100 km/h is volgens Lamborghini gedaan in 2.8 seconden en in 8,6 seconden tikt de naald al de 200 km/h aan. De topsnelheid is 355 km/h.

De Countach is overigens een van de weinige Lamborghini’s waarvan de naam niet afkomstig is van een stier; het schijnt een uitdrukking van verwondering te zijn in het dialect van de regio Piemonte.

“De originele Countach staat nu enkele jaren als model in ons Centro Stile”, legt Mitja Borkert (Head of Centro Stile) uit. “Als ik ernaar kijk, krijg ik er kippenvel van en de auto dient voor mij en het team als de perfecte inspiratie om elke toekomstige Lamborghini op een visionaire en futuristische manier te ontwerpen. Dit is een onbetwistbaar onderdeel van ons DNA, de essentie. De eerste Countach vormde het design-DNA van Lamborghini en de nieuwe Countach vertaalt dat onconventionele en edgy karakter naar de toekomst.”

Het monocoque-chassis en alle carrosseriepanelen zijn van koolstofvezel en bieden volgens de fabrikant de optimale lichtgewichtoplossing en uitzonderlijke torsiestijfheid: de Countach LPI 800-4 heeft een droog gewicht van 1595 kg met een verhouding van 1,95 kg/pk. De frontsplitter is van zichtbaar koolstofvezel en dat materiaal is ook verwerkt rond de voorruit en buitenspiegels, de luchtinlaten van de motorkapafdekking en in het interieur. De beweegbare ventilatieopeningen zijn met ultramoderne 3D-printtechnologie geproduceerd en het dak is fotochromatisch; met een druk op de knop verandert het van ondoorzichtig naar transparant.

De LPI 800-4 is inmiddels geïntroduceerd op The Quail in de Verenigde Staten in de kleur Bianco Siderale. De voorwielen (20”) en de achterwielen (21”) zijn uitgevoerd in het telefoonkiesschijf-ontwerp van de jaren ’80. De banden eromheen zijn Pirelli’s, P Zero Corsa.

Kopers van deze Countach LPI 800-4 kunnen kiezen uit een reeks historische kleuropties zoals Impact White, Giallo Countach en Verde Medio. De auto is in het eerste kwartaal van 2022 leverbaar.

 


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een jaren-’80 coupé uit San Diego

Volgend bericht

De zesde M1, met 19.755 km historie

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een jaren-’80 coupé uit San Diego

De strikte criteria die Paul hanteerde tijdens het zoeken naar een leuke auto hebben geresulteerd in de import uit Amerika...

13 August 2021