Laatste nieuws

De 30e editie van de Gran Premio Nuvolari

Reportages / 30 september 2020

Rond het weekend van 19 en 20 september vond in Italië de dertigste editie van de Gran Premio Nuvolari plaats. Het is een regulariteitsrit die vergelijkbaar is wat betreft de opzet met de Mille Miglia. Het evenement is een eerbetoon aan de legendarische Tazio Nuvolari en dat verklaart ook de locatie voor de start en finish: Mantua in Italië, de geboorteplaats van de nationale raceheld. Er namen 150 teams deel aan dit evenement, dat ondanks Corona-beperkingen toch equipes uit veel Europese landen kon verwelkomen. Het aantal verschillende automerken kwam uit op 28: Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Maserati, Ferrari, OM, Triumph, Aston Martin, Jaguar, Bentley, Mercedes, BMW, Porsche, Bugatti. In totaal kwamen 50 vooroorlogse auto’s aan de start. De route, 1000 mijlen lang, ging door het mooie Italiaanse landschap, van Mantua naar Rimini via Siena en de Apennijnen om uiteindelijk weer aan te komen in Mantua. Het was een evenement dat aangetoond heeft dat het ‘klassieke autojaar’ niet geheel verloren is gegaan. Met de Mille Miglia nog in het vooruitzicht (22-25 oktober) staat er zelfs nog meer moois in de planning. Geniet van de foto’s gemaakt door Christian La Greca.


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Citroën M35, een Wankel experiment

Volgend bericht

Een Beta Montecarlo met deadline

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Citroën M35, een Wankel experiment

In 1969 liet Citroën iets heel bijzonders op zijn klanten los, om zelf te testen: de M35, met rotatiemotor en hydropneumatische...

28 September 2020