Laatste nieuws

De Jaguar E-type is ook al terug

Nieuwsberichten / 1 april 2017

Na de E-type Lightweight heeft Jaguar Classic nu ook de E-type Series I laten ‘terugkeren’. Het gaat echter niet om nieuw gebouwde auto’s met een ‘oud’ chassisnummer, maar restauraties van oude E-types onder het label ‘Reborn’.

Jaguar Classic volgt daarmee in bandensporen van Land Rover dat soortgelijke restauraties uitvoert van de Land Rover Series I en de eerste editie van de Range Rover. Jaguar Classic biedt een eerste serie van tien ingrijpend gerestaureerde E-types Series I (1961-1968) te koop aan rechtstreeks vanuit zijn nieuwe restauratiewerkplaats in Coventry (UK) te koop. De prijzen hangen van de specificaties af, maar volgens het Britse blad Auto Express beginnen ze bij £ 285.000.

Voor elke E-type Reborn zoeken experts van Jaguar een geschikt exemplaar dat ze volgens de oorspronkelijke fabrieksspecificaties restaureren. Jaguar Heritage Trust biedt de officiële productiegegevens, tekeningen en specificaties van de auto’s. Jaguar Classic zegt bij de restauratie uitsluitend van Jaguar Classic Parts gebruik te maken, zodat de kwaliteit en de duurzaamheid – en dus de verzamelwaarde – optimaal zijn. Het team van Jaguar E-type Reborn gaat grondig te werk: zelfs de originele manier van puntlassen wordt toegepast om nieuwe carrosseriedelen perfect passend te monteren.

De auto op de foto’s is de eerste E-type die Jaguar’s complete Reborn-proces heeft ondergaan. Dat is een Series I Fixed Head Coupé 4.2 in de kleur Opalescent Gunmetal Grey. Deze auto is in mei 1965 naar Californië geëxporteerd en heeft 78.000 mijl gereden voordat hij in 1983 werd opgeslagen.

Jaguar Classic meldt dat het E-type Reborn programma biedt klanten de mogelijkheid om tegen meerprijs upgrades van jongere E-types te laten uitvoeren als die de authenticiteit van het origineel niet aantasten. Dan gaat het om onder meer de koeling (met onderdelen afgeleid van die van de Lightweight E-type), een volledig gesynchroniseerde versnellingsbak en remklauwen vóór van de E-type Series II.

 


Print Friendly, PDF & Email
redactie Octane
Octane is een licentie van de gelijknamige Britse titel, maar streeft naar zo veel mogelijk eigen inhoud, met Nederlandse en Belgische liefhebbers en hun auto’s in de hoofdrol. Van de redactie maken deel uit Wil van Lierop (eindredactie), Carl de Vaal (art-director) en Ton Roks (hoofdredacteur).
Vorig bericht

De Range Rover is terug

Volgend bericht

Insignia Grand Sport: van verstandig naar aantrekkelijk  
Uitgelicht

De Range Rover is terug

Nadat Land Rover Classic de originele Land-Rover Series 1 heeft laten terugkeren, is nu de beurt aan de Range Rover. Onder...

29 March 2017

Webdevelopment Passionate Bastards