Laatste nieuws

De Mille Miglia op Ecomaxx

Nieuwsberichten / 15 juni 2021
Frans van Haren en zijn Bella Rossa rijden de Mille Miglia op schone benzine

Dat klassieke auto’s en schoon rijden prima samengaan, laat de Nederlandse ondernemer Frans van Haren dit jaar zien tijdens de Mille Miglia. Zijn twee bijzondere klassiekers rijden beide op een speciale benzine van het eveneens Nederlandse merk Ecomaxx. De brandstof verbrandt schoner en biedt ook nog eens voordelen voor de motor en zijn prestaties.
Het is niet de eerste keer dat Van Haren de Mille Miglia meerijdt. Uit zijn indrukwekkende klassiekercollectie neemt hij weer de Alfa Romeo 8C Bella Rossa mee om de befaamde 1000 Italiaanse mijlen te rijden. Frans rijdt de klassieke rally volledig op schone brandstof van Ecomaxx niet alleen vanwege het milieu, maar ook omdat de brandstof technische voordelen biedt.
De speciale benzine voorkomt namelijk startproblemen na lange tijd stilstaan en zou zelfs dure revisies (vanwege verstoppingen en dergelijke) aan het brandstofsysteem voorkomen. Metropole Classic Cars in Druten gaat zijn gehele collectie komend jaar overzetten naar Ecomaxx Fuels.

Menig klassieker liefhebber weet het inmiddels; er zijn nog nooit zoveel brandstof gerelateerde problemen geweest sinds de toevoeging van ethanol aan de gewone pompbenzine. Ecomaxx speelt hierop in met haar speciale brandstoffen die vrij zijn van ethanol en ook nog eens minder vervuilend zijn. In Nederland timmert het merk hard aan de weg en met succes. Want steeds meer klassiekers, niet alleen auto’s, maar ook motoren en brommers worden getankt met de speciale brandstof vanwege de vele voordelen voor de gebruiker. Ook voor boten en crossmotoren heeft Ecomaxx speciale brandstoffen in het assortiment.

Terwijl Frans van Haren de Mille rijdt, neemt Octane deel aan de 12in12 Alpine Challenge, ook met Ecomaxx in de tank van de Alfa Romeo Giulia 1300 TI 2.0, om uit te vinden in hoeverre de brandstof in staat is vapour lock en vet slaan van de bougies op grote hoogte te voorkomen.


Tags: ,Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

GR Yaris, 'n bandeloze straatraket

Volgend bericht

Autoshampo en -parfum van Saint Michel

Bezoekers lazen ook


Meer historie

GR Yaris, 'n bandeloze straatraket

We hebben er lang op moeten wachten, hadden het eigenlijk al een beetje opgegeven, maar nu is er eindelijk weer een, een echte...

14 June 2021