Laatste nieuws

De nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series

Nieuwsberichten / 30 juli 2020

De krachtigste AMG V8 motor ooit ontwikkelt 730 pk waarmee de ‘Black Series’ in negen seconden vanuit stilstand de 200 km/h aantipt. Bij 325 km/h is de topsnelheid bereikt.

Mercedes-AMG GT Black Series in ‘magmabeam’ oranje

De nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series kan nu besteld worden bij de merkdealers. De prijs is afhankelijk van het belastingregime in het betreffende land, maar begint bij 335.240 euro. Volgens Mercedes hebben de ingenieurs in Affalterbach tijdens de ontwikkeling van de GT alles uit de kast moeten halen om het vermogen, de daarvoor benodigde aerodynamica en het ontwerp in een auto te kunnen combineren. Het ontwerp is afgeleid van de huidige AMG GT3 raceauto. De feloranje kleur, ‘AMG magma beam’ is alleen op deze AMG GT Black Series leverbaar.

 

De nieuwe V8 met vlakke krukas levert 730 pk bij 6700-6900 min-1, terwijl het maximale koppel van 800 Nm beschikbaar is van 2000 tot 6000 min-1. De acceleratiecijfers zijn net zo indrukwekkend: 0 – 100 km/h in 3.2 seconden en tot 200 km/h binnen de negen seconden.

De bravere uitvoeringen van de Mercedes-AMG GT Roadster en Coupé zijn inmiddels ook leverbaar. Het vermogen in die variant is nog steeds een indrukwekkende 530 pk en de prijs ligt ongeveer op 1/3 van die van de ‘Black Series’. Voor elk wat wils, zullen we maar zeggen.

Mercedes-AMG GT met night package in brillantblue

 


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Dankzij Octane een Lotus Elise

Volgend bericht

Studebaker Avanti, de toekomst komt eraan

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Dankzij Octane een Lotus Elise

Als nieuw lid van het toen nog jonge Octane Magazine kreeg Arjan van Gemerden de kans om in een Morgan 3 Wheeler te rijden....

25 July 2020