Laatste nieuws

De opvolger van succes

Nieuwsberichten / 4 september 2020

Rolls-Royce introduceert de opvolger van het meest succesvolle product in de 116-jarige geschiedenis van het merk, de nieuwe Ghost.

Volgens het merk is dit technologisch de meest geavanceerde Rolls-Royce tot nu toe en is het ontwerp het resultaat van de eerder aangekondigde ‘Post Opulent’ filosofie, waarbij eenvoud en minimalisme voorop staan. De auto is gebouwd op een stijve aluminium Rolls-Royce spaceframe-architectuur, is voorzien van vierwielaandrijving en vierwielbesturing en is uitgevoerd met het eerste Planar-veersysteem ter wereld, hetgeen de wendbaarheid aanzienlijk zou verbeteren. De krachtbron is een 6,75-liter twin-turbo V12-motor, die 571 pk en 850 Nm levert. Mooie details zijn de bescheiden verlichte Pantheon-grille en de verlichte ‘Fascia’ in het dashboard waarin een Ghost naamaanduiding is omringd door meer dan 850 sterren. Wat valt er nog meer te wensen.

Volgens de CEO van Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, was de eerste ‘Goodwood Ghost’ een antwoord op de vraag vanuit een jongere generatie klanten die een kleinere, minder opzichtige Rolls-Royce wilden bezitten. Gedurende zijn tienjarige levensduur, die begon in 2009, is de Ghost het meest succesvolle model in de 116-jarige geschiedenis van het merk geworden. De druk om een opvolger te ontwerpen die dit succes zou kunnen voortzetten, was groot. “De enige componenten die hetzelfde zijn gebleven zijn de Spirit of Ecstacy en de paraplu’s. Al het andere is nieuw ontworpen, gemaakt en ontwikkeld. Het resultaat is de technologisch meest geavanceerde Rolls-Royce tot nu toe.”

Dat de nieuwe Rolls-Royce, net als de Phantom en de Cullinan, nu ook de aluminium spaceframe-structuur als basis heeft gekregen, resulteert volgens het merk niet alleen in meer vrijheid in het ontwerp, meer stijfheid in de carrosserie, maar ook in een bijdrage aan de ‘Formula of Serenity’. Om de nieuwe aandrijving met inachtneming van een gewichtsverdeling 50/50 te kunnen huisvesten, groeide de Ghost 89 mm in de lengte (nu 5.546 mm) en 30 mm in de breedte (nu 1.978 mm). Dankzij het stijvere chassis is de beroemde ‘Magic Carpet Ride’ nu nog beter dan ooit. De deuren openen en sluiten nu zonder moeite, dus automatisch (‘effortless’) en binnen in de auto zorgen onder andere de ‘bespoke audio’ geluidsinstallatie en het ‘Micro-Environment Purification System’ voor weldadig comfort en het ultieme gevoel van luxe. Aldus de fabrikant.

De prijsstelling van de nieuwe Ghost volgt nog, maar dat de auto niet goedkoper zal worden dan zijn voorganger moge bij het lezen van het bovenstaande duidelijk zijn. De informatie van de fabrikant en een aantal introductiefilms zijn te vinden op www.thenewghost.com.


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een glimlach van oor tot oor

Volgend bericht

Terug naar de autosport: Maserati MC20

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een glimlach van oor tot oor

Een auto moet je een glimlach van oor tot oor bezorgen, pas dan is het volgens Martijn Goedhart de auto die je moet kopen....

4 September 2020