Laatste nieuws

De Tulpenrallye op Ecomaxx

Nieuwsberichten / 9 mei 2022
Gisteren zijn 200 klassieke auto’s van start gegaan voor de 68e Tulpenrallye. Bijzonder is dit jaar dat Ecomaxx zijn debuut maakt in Nederland’s bekendste rally, die dit jaar vanuit Frankfurt is gestart. Rentmeester Pieck van Hoven uit Ulvenhout rijdt de rally met zijn Rover 3500 V8 in zijn geheel op de milieuvriendelijke Ecomaxx Brandstof van GVG.

Pieck van Hoven over zijn keuze:  “Ik wil aantonen dat klassieke auto’s zelfs nog veel schoner kunnen zijn dan moderne auto’s. Ook wil ik interesse wekken voor het gebruik van Ecomaxx brandstof in de agrarische- en milieusector,” vertelt hij. En dat is niet zonder reden: Ecomaxx bevat zo min mogelijk schadelijke stoffen en is daardoor veel schoner dan normale pompbenzine.

De Tulpenrallye op Ecomaxx brandstof rijden, biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar je hebt er ook op veel andere fronten profijt van. Productontwikkeling staat bij GVG en Ecomaxx hoog in het vaandel. Hierdoor zijn er al voor veel verschillende motoren schonere brandstoffen ontwikkeld. Zo is de Ecomaxx brandstof die tijdens de Tulpenrallye gebruikt wordt speciaal ontwikkeld voor klassieke auto’s, maar kunnen ook brommers deze milieuvriendelijke brandstof gebruiken.

Daarnaast is Ecomaxx brandstof extra lang houdbaar. En dat is fijn bij een klassieke auto: ook als er even niet in gereden wordt, blijft de brandstof zijn topkwaliteit behouden. Zelfs na een winterstop, start de auto probleemloos als deze weer gebruikt wordt in de lente.

Ecomaxx is daarnaast goed voor je motor. Deze gaat er beter door lopen en geeft geen rook en stank meer af. Ook de 80-jarige Aart van Beem, monteur van de auto van Pieck van Hoven, was blij verrast: “De motor draait erg mooi op deze nieuwe brandstof, geen walm en je ruikt er helemaal niets van!”


Tags: ,Ton Roks
Na 25 jaar in de autojournalistiek vervulde Ton Roks in november 2012 een lang gekoesterde wens, hij begon een eigen autoblad: Octane, met een hoofdrol voor de klassieke auto – en een gezonde belangstelling voor interessante nieuwe auto’s.
Vorig bericht

Een oer-Hollandse American Dream

Volgend bericht

Een innemende persoonlijkheid

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een oer-Hollandse American Dream

In het voorjaar van 1988 zag Dennis Koopmans de zwart-witte persfoto’s van de Chevrolet Corvette C4 35th Anniversary voorbijkomen....

6 May 2022