Laatste nieuws

De zesde M1, met 19.755 km historie

Showroomsterren / 18 augustus 2021

Bij Autoleitner in Alkmaar vonden wij deze schitterende BMW M1 E26 met origineel 19.755 aantoonbare kilometers op te teller.

Het betreft de zesde M1 die geleverd was en de eerste in het rood. De auto roept herinneringen op aan de autosportambities van BMW in de jaren ’70; door allerlei reglementswijzigingen werd de M1 uiteindelijk in een speciaal Procar Championship ingezet, met wedstrijden die in om de Europese Formule 1 Grand Prix races werden gereden. Met beroemde coureurs aan het stuur: Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, James Hunt, Alan Jones, Jacques Laffite, Niki Lauda, Nelson Piquet, Didier Pironi, Clay Regazzoni. Het ontwerp van de strakke carrosserie is van de hand van Giorgetto Giugiaro. De motor is van de hand van Martin Braungart en Paul Roche, Jochen Neerpasch van BMW Motorsport zorgde voor de connectie met de autosport en Lamborghini (chassis) en Baur (assemblage) waren betrokken bij de ontwikkeling en bouw van deze unieke sportwagen met een 3,5-liter 6-in-lijn middenmotor. Het geleverde vermogen is 277 pk en de topsnelheid is ongeveer 260 km/h. Leuk detail: de dubbele logo’s op de achterzijde.

Dit exemplaar is nieuw geleverd in 1979 en 32 jaar in bezit geweest van de eerste Duitse eigenaar om vervolgens in handen te komen van andere Duitse verzamelaars. Bij BMW Classic in München is de M1 keurig in onderhoud geweest en er is alles aan gedaan om dit exemplaar in topconditie te houden. Alle facturen zijn netjes bij de auto aanwezig en de lak is helemaal origineel. Autoleitner vraagt 775.000 euro voor deze bloedmooie M1.

www.autoleitner.nl


Tags: , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Countach LPI 800-4

Volgend bericht

Lamborghini Jalpa, piccolo toro bravo

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Countach LPI 800-4

Lamborghini haalt een oude glorieuze naam voor stal voor een nieuwe hybride sportwagen. De Countach LPI 800-4 is een gelimiteerde...

17 August 2021