Laatste nieuws

Debuut GR 86 tijdens Goodwood FOS

Nieuwsberichten / 24 juni 2021

De nieuwe Toyota GR 86 komt deze zomer in actie tijdens het Goodwood Festival of Speed dat dit jaar gehouden wordt van 8 tot en met 11 juli 2021 op het vertrouwde terrein van Goodwood House in West Sussex, Engeland. Het zal de eerste keer zijn dat de Toyota GR 86 voor publiek wordt gedemonstreerd. De sportcoupé is ontwikkeld door Toyota GAZOO Racing en is na de GR Supra en GR Yaris het derde GR-model dat wereldwijd op de markt komt.   

De Toyota GR 86 heeft een klassieke sportauto-opstelling met de motor voorin en achterwielaandrijving. Deze boxermotor heeft een inhoud van 2,4-liter (was 2,0-liter) en is volgens de fabrikant krachtiger dan voorheen. De afmetingen zijn bijna identiek aan die van zijn voorganger (GT 86), maar een 50 procent grotere torsiestijfheid zou voor een nog scherpere handling en besturing zorgdragen. Tijdens de ontwikkeling lag de focus op gewichtsbesparing. Dit heeft geleid tot het gebruik van aluminium voor het dak en bepaalde carrosseriedelen. Volgens Toyota is het daarmee de lichtste 4-zits coupé in zijn klasse (voorlopig leeggewicht: 1.270 kg).

Aerodynamische details die rechtstreeks zijn afgeleid van de autosportactiviteiten van Toyota GAZOO Racing zijn onder andere de luchtinlaten aan de voorkant en de skirts onderaan de portieren. De wielophanging bestaat uit MacPherson-veerpoten voor en dubbele draagarmen achter. Verder staat de Toyota GR 86 op 18-inch wielen met 215/40R18-banden.

Meer details over de GR 86 maakt Toyota bekend in aanloop naar de Europese marktintroductie waarvan het exacte moment in een later stadium bekend wordt gemaakt.

Foto’s: James Lynch/Goodwood Road and Racing

 


Tags: , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

Een Zündapp naar eigen smaak

Volgend bericht

De eerste Ferrari met een V6

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Een Zündapp naar eigen smaak

Hans Haan rijdt vanaf zijn zevende jaar brommer en heeft er inmiddels meer dan 50 in bezit gehad. Als eerbetoon aan de nieuwe...

18 June 2021