Laatste nieuws

Drie iconen in hout en aluminium

Nieuwsberichten / 21 oktober 2021

De oprichters van Atelier Circourt uit Frankrijk, Guillaume en Romain, zijn grote liefhebbers van auto’s en design. Zij hebben een serie unieke decoratieve kunstobjecten ontworpen; de zuivere lijnen en rondingen van beroemde auto-iconen, in massief hout en aluminium, in de schaal 1:10. Via een Kickstarter crowdfunding campagne proberen ze de financiële middelen binnen te halen om met de productie te kunnen starten.

De auto’s worden geproduceerd in Frankrijk en zijn handgemaakt door Franse vakmensen met gebruikmaking van lokale materialen. Elk model is uniek en door de koper geheel naar wens samen te stellen via de website.

De eerste modellen

Net als u herkennen wij in de drie modellen een Porsche, Jaguar en Ferrari, maar waarschijnlijk uit het oogpunt van merkenrecht noemen Guillaume en Romain ze liever:

De ‘54 Short Nose’, een eerbetoon aan een iconische racewagen uit de jaren ‘50, winnaar van vele races. Hier gepresenteerd in zijn eerste ‘short nose’ versie.

De ‘59 Berlinetta’, een van de bekendste handtekeningen van een ‘bella carrozzeria’, een sportief ontwerp met een korte wielbasis, een elegante Grand Turismo.

De ‘63 SportWagen’, de legendarische sportwagen, geboren in de jaren ’60 en tot op de dag van vandaag in productie. De heren hebben gekozen voor de originele versie met de smalle carrosserie en korte wielbasis.

Het team van Atelier Circourt maakt gebruik van 3D-modelling voor het ontwerp, een vijf-assige freesmachine om de vorm uit een blok massief aluminium te frezen en een lakafdeling voor de gewenste kleur, stickers en afwerking. Leuk detail is dat de wielen van de auto’s zo zijn ontworpen dat het lijkt alsof de auto op hoge snelheid rijdt.

De modellen worden geleverd in een mooie houten verpakking (verantwoord hout vanzelfsprekend). Op Kickstarter kan er vanaf 900 euro ingeschreven worden op een van de modellen (de normale prijs is vanaf 1200 euro voor een houten ‘Short Nose’) en gezien het feit dat nu al 11.260 euro van de benodigde 15.000 euro is binnengehaald, lijkt het dat er zeker vraag is naar deze prachtige creaties en dat de productie gestart kan worden.

Vind het project op Kickstarter: http://kck.st/2Y49jGT

De website van Atelier Circourt: www.atelier-circourt.fr 


Tags: , , , , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

316i (E30): Freude am Fahren

Volgend bericht

Keveritis!

Bezoekers lazen ook


Meer historie

316i (E30): Freude am Fahren

Het is niet per definitie dat een autoliefhebber kiest voor de auto met het meeste vermogen of met de sportiefste uitstraling....

15 October 2021