Laatste nieuws

Een frisse kijk op de toekomst

Nieuwsberichten / 31 mei 2022

De DeLorean Motor Company heeft de eerste foto’s onthuld van de nieuwe Alpha5, een elektrische sportwagen die niet teruggrijpt op het verleden en op de nalatenschap van de ‘Back to the future’ DMC12, maar die vooruitkijkt naar de toekomst.

Een moedige stap waarmee DeLorean, dat overigens ook nog klassieke DMC12’s op de markt brengt en onderhoudt, zich als nieuw elektrisch merk probeert neer te zetten. Het ontwerp lijkt af te zijn en de auto ziet er zeker goed uit wat te danken is aan de inspanningen van de mensen van ItalDesign.

Het is een grote auto (met een lengte van bijna 5 meter), die toch rank oogt, wat ook wordt bevestigd door een cw-waarde van 0,23. De actieradius van deze elektrische DeLorean bedraagt 480 km. De acceleratie van 0 – 96 km/h komt in 3,4 seconden tot stand en de topsnelheid is 248 km/h. Al deze cijfers zijn onder voorbehoud, aldus DeLorean. De auto zal worden voorgesteld op het Concours d’Elegance Pebble Beach, in augustus. De eerste kopers kunnen in 2024 de weg op!


Tags: , , , , ,Frank Goedhart
Frank's interesse in klassieke auto's en autosport komt ruimschoots aan bod: samen met lezers zorgt hij voor nieuws op Instagram, Facebook, LinkedIn en de website van Octane.
Vorig bericht

100 jaar Jean Rédélé

Volgend bericht

Fly A112 Alitalia

Bezoekers lazen ook


Meer historie

100 jaar Jean Rédélé

Alpine heeft het afgelopen weekend de 100e verjaardag van oprichter Jean Rédélé gevierd en de festiviteiten luister bijgezet...

31 May 2022